Avokadoa katkarapujen ja yrttikastikkeen kera
Vaikka tämä alkuruoka on helppo valmistaa, siinä on luonnetta! Salaisuus piilee kauniinvärisessä yrttikastikkeessa. Jos käytössäsi on tuoreita mausteyrttejä, kannattaa käyttää useita eri lajeja. Muista myös, että avokado tummuu herkästi, jos se on liian pitkään kuorittuna. Väri säilyy kuitenkin kauniina, jos sivelet avokadon pintaan hieman sitruunamehua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 2 kypsää avokadoa
- 200 g kuorittuja katkarapuja
- kauden salaattia
- 1 nippu retiisejä
Yrttikastike
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
- suolaa ja valkopippuria
- hieman persiljaa, ruohosipulia, rakuunaa tai muita mausteyrttejä
Valmistusohje
1. Yrttikastike: Irrota mausteyrttien varret ja hienonna lehdet. Pane yrtit tehosekoittimeen, lisää viinietikka, sinappi, suola ja ripaus pippuria myllystä. Pyöräytä seosta pari kertaa pienellä teholla. Lisää öljy ja pyöräytä vielä muutama kierros.
2. Huuhtele salaatti ja puhdista retiisit. Halkaise ja kuori avokadot ja poista kivi. Asettele salaatti, avokadon puolikkaat, retiisit ja katkaravut kauniisti lautasille ja pirskottele päälle yrttikastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka