Avokadoa katkarapujen ja yrttikastikkeen kera

Vaikka tämä alkuruoka on helppo valmistaa, siinä on luonnetta! Salaisuus piilee kauniinvärisessä yrttikastikkeessa. Jos käytössäsi on tuoreita mausteyrttejä, kannattaa käyttää useita eri lajeja. Muista myös, että avokado tummuu herkästi, jos se on liian pitkään kuorittuna. Väri säilyy kuitenkin kauniina, jos sivelet avokadon pintaan hieman sitruunamehua.

4 annosta

  • 2 kypsää avokadoa
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • kauden salaattia
  • 1 nippu retiisejä

Yrttikastike

  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • suolaa ja valkopippuria
  • hieman persiljaa, ruohosipulia, rakuunaa tai muita mausteyrttejä

Valmistusohje

1. Yrttikastike: Irrota mausteyrttien varret ja hienonna lehdet. Pane yrtit tehosekoittimeen, lisää viinietikka, sinappi, suola ja ripaus pippuria myllystä. Pyöräytä seosta pari kertaa pienellä teholla. Lisää öljy ja pyöräytä vielä muutama kierros.

2. Huuhtele salaatti ja puhdista retiisit. Halkaise ja kuori avokadot ja poista kivi. Asettele salaatti, avokadon puolikkaat, retiisit ja katkaravut kauniisti lautasille ja pirskottele päälle yrttikastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!