Kaakao on ehkä yksi parhaista asioista talvessa – siksi sitä kannattaa nauttia nyt urakalla. Lue vinkkimme täydellisen kaakaon valmistukseen!
Kuuma kaakao maistuu mitä ihanimmalta pimeissä talvi-illoissa. Listasimme muutama niksiä, joiden avulla voit tuunata kaakaosi juuri oman makusi mukaiseksi.
Kuva kauniisti koristellusta kaakaokupillisesta on myös kiva päivitys esimerkiksi kuvapalvelu Instagramissa.
Lue myös:
Kuumalla kaakaolla huimia terveysvaikutuksia – tiesitkö näitä?
Muskottipähkinä
Raasta kaakaon joukkoon hippusellinen muskottipähkinää. Pienikin määrä tekee mausta taivaallisen!
Chili
Sekoita kuivan kaakaojauheen joukkoon hiukan kuivaa chiliä. Sekoita kuuman maidon joukkoon kattilassa. Tulinen kaakao lämmittää luita ja ytimiä myöten hyisen ulkoilun jälkeen!
Minttu-uute
Suurimmissa ruokakaupoissa myydään leivontaosastoilla piparminttu-uutetta. Lisää sitä pari tippaa suoraan valmiin kaakaon joukkoon. Juomasi muuttuu alkoholittomaksi minttukaakaoksi!
Kermavaahtoa yhdelle hengelle
Kotona tulee harvoin tehdyksi kermavaahtoa kaakaon päälle, koska kermaa on vaikeaa vatkata vain yhtä annosta. Kokeile ensi kerralla tarjoilijoiden ja baarimestarien käyttämää konstia: Lorauta muovisen tai metallisen shakerin pohjalle pari senttiä kuohukermaa ja ravistele kunnolla kymmenisen sekuntia. Lusikoi kerma shakerista suoraan kaakaokuppiisi.
Vaahtokarkit
Ripottele kaakaon päälle pieniä vaahtokarkkeja. Voit myös pistää vaahtokarkin cocktailtikkuun ja asettaa tikun lepäämään kupin päälle. Varsinkin lapset pitävät tikkuun pistetyistä nameista!
Somista kaneli- tai vaniljatangolla
Kaupoista saatavat kokonaiset vanilja- ja kanelitangot tuovat luksuksen tuntua kaakaoon. Tämä vinkki sopii ehkä paremmin kaakaota yksin tai kaksin nauttiville, sillä kokonaiset tangot ovat aika tyyriitä.
Valmista kaakao mantelimaitoon
Mantelimaito maistuu miellyttävän makealta ja pähkinäiseltä, ja sopii siksi täydellisesti kaakaon pohjaksi. Mantelimaidon voi myös tehdä itse!
Piparminttutanko
Piparminttutanko toimii mainiosti kuuman kaakaon sekoitustikkuna. Talviloman pulkkamäkipäivänä piparminttutangot ovat ihana ekstra kuumiin kaakaokuppeihin!
Hifistele erilaisilla tarjoilukupeilla
Jos haluat todella uniikin kaakaon, tarjoile se vaikka puhdistetuista lasipurkeista tai vanhan ajan henkeä huokuvista emalikupeista. Kuluneet hopealusikat ovat myös kaunis koristus kaakaon vierelle.
Kokeile villejä siirappiyhdistelmiä
Erilaiset makusiirapit ovat mahtava tapa tehdä täysin omanlainen kaakao. Valkosuklaakaakaon kanssa sopii mahtavasti esimerkiksi vadelmasiirappi. Vain taivas on rajana!
Katso videolta kaakaovinkkejä!
Nita Makkonen, nita.makkonen@mtv.fi