Unholaan jäänyt kastike kruunaa uudet perunat – koska olet viimeksi syönyt?
Yksinkertainen voista ja sipulista valmistuva kastike viimeistelee uusien perunoiden herkullisen maun.
Uusia perunoita odotellessa voit poimia videolta näppärän vinkin vanhojen perunoiden kuorimiseen.
Kuppisoosiksikin kutsuttu voi-sipulikastike on ruokalaji, jonka monet muistavat lapsuutensa kesistä. Nyt tämän klassikkokastikkeen resepti on taas aika kaivaa esiin, sillä uudet perunat tekevät hyvää vauhtia tuloaan.
Voi-sipulikastike uusille perunoille
100 g voita
3–4 kesäsipulia varsineen
tilkka vettä
suolaa, pippuria
Sulata kattilassa noin 100 grammaa voita. Hienonna 3–4 uutta sipulia varsineen sulaneeseen voihin ja lisää joukkoon tilkka vettä. Anna kastikkeen kiehua hetken, jolloin kastike sakenee. Mausta merisuolalla ja mustapippurilla. Voit halutessasi lisätä mukaan myös ruohosipulia tai tilliä.
Resepti: Perunasiemen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku