Huippukokki Hans Välimäen grillissä nähdään tänä kesänä maukasta ja helposti valmistuvaa kalaa.
Kun puhutaan grillauksesta, Lidlin teettämän grillitutkimuksen mukaan makkara on ja pysyy suomalaisten selkeänä ykkössuosikkina. Perinteisten herkkujen lisäksi huippukokki Hans Välimäki kannustaa kokeilemaan grillissä rohkeasti myös muita herkkuja, kuten kalaa.
– Aikaisemmin olen ollut arka grillaamaan kalaa, mutta nyt kun sitä tehdään päivittäin Penélopessa, olen tullu sen kanssa sinuiksi. Aion kyllä grillata kalaa itsekin paljon tänä kesänä. Se on aika helppoa loppupeleissä, Välimäki kertoo.
LUE MYÖS: Takuuvarma kikka täydellisiin pihveihin – Hans Välimäki: ”Sitä on tehty ravintoloiden keittiöissä jo 2000-luvun alusta”
Mausteeksi riittävät pelkkä öljy ja suola
Kun kalaa lähtee grillaamaan, Välimäen mukaan tärkeä asia on kuivata kalan pinta huolellisesti talouspaperilla. Jos suomut ovat tallella, ne kannatta rapsuttaa pois veitsellä.
– Yleensä ihmisillä on kotona niin tylsät veitset, myös itsellä, että ei niistä haavaa saa, Välimäki naureskelee.
Foliossa kalan grillaaminen käy kätevästi.Shutterstock
Kalaan voi halutessaan tehdä pienet viillot ja maustaa sen öljyllä ja suolalla. Ja sitten vain grillaamaan!
– Lisukkeeksi joku kiva salaatti ja se on siinä. Todella simppeliä ja todella maukasta, Välimäki toteaa.
LUE LISÄÄ KALAN GRILLAAMISESTA: Kalaneuvos vinkkaa: Muista nämä työvaiheet kalan grillauksessa – takaavat maistuvan lopputuloksen