Suomalaisten kannattaisi grillata enemmän kasviksia, kehottaa grillauksen Suomen mestari Tomi Nipula.
Kasvisten grillaaminen on helppoa ja luonnistuu lapsiltakin, tietää kolmen lapsen isä, ravintoloitsija Tomi Nipula. Kasvikset ovat kevyttä grillattavaa ja sopivat lähes minkä tahansa ruoan lisukkeeksi.
– Kun pilkkoo kasvikset suunnilleen saman kokoisiksi ja laittaa joukkoon öljyä, suolaa ja pippuria, lapsetkin osaavat grillata ne, Nipula sanoo.
Hän kehottaa kokeilemaan erityisesti bataattia, joka makeutensa ansiosta sopii grilliin täydellisesti. Öljy ja kevyt maustaminen maun mukaan riittävät antamaan lisämakua.
– Bataatti on helppo ja nopea grillata lisukkeeksi sen sijasta, että aina käärisi herkkusieniä pekoniin.
Bataatin lisäksi grilliin voi heittää myös varhaisperunoita, jotka saavat grillissä pintaansa mukavan rapeuden. Perunoita ja bataattia ei tarvitse keittää ennen grillaamista.