Grillauksen tuore Suomen mestari Jani Eskelinen luottaa yksinkertaisiin makuihin. Viikoittain kesäkaudella grillaava mies tietää, ettei hyvä ruoka vaadi välttämättä kikkailua. Joskus yksinkertaisetkin mausteet riittävät loistoaterian luomiseen.
Keittiöalalla jo vuosia työskennellyt, vastikään grillauksen suomenmestaruuden voittanut Jani Eskelinen tietää, miten grillissä valmistetaan loistoaterioita. Eskelinen suosii grillatessa erityisesti lihaa ja kasviksia. Raakamakkarat ja broileri maistuvat, mutta voiton vie silti naudanliha.
– Tykkään lihasta ja erityisesti rasvaisista naudanlihoista, kuten entrecôtesta. Entrecôtessa on paljon rasvaa, ja kun liha on mureutettu hyvin, tulee siitä kuumalla grillillä erinomainen lopputulos.
Eskelinen vinkkaa hyödyntämään erityisesti tuoreita yrttejä lihan maustamisessa. Jo muutamalla mausteella pääsee pitkälle.
– Käytän grillatessa paljon yrttejä, valkosipulia, chiliä ja suolaa. Aina ei tarvitse olla erikoisia mausteita.
Lihan lisäksi myös kasvikset maustuvat hyvin yrttien ja öljyn voimalla.
– Ehdoton suosikkini on timjami, jota käytän todella paljon. Myös korianteri on yksi suosikeistani.