Uusi hampurilaisketju Suomeen! Tänne avautuu ensimmäinen ravintola
Ruotsissa ilmiöksi noussut hampurilaisketju Bastard Burgers on avaamassa ensimmäisen ravintolansa Suomeen.
Ruotsissa huippusuosittu ja hampurilaisfanien ylistämä Bastard Burgers on avaamassa ensimmäisen ravintolansa Suomeen. Parhaillaan Burger Lovers -hampurilaisfestivaaleilla Helsingin Rautatientorilla vieraileva ruotsalaisketju tunnetaan smash burgereistaan.
Ruotsalaisketju laajentunut vauhdilla
Ketjun pääkokkina työskentelevä, suomalaistaustainen Jonas Ylinenjärvi kertoi keskiviikkona järjestetyssä Burger Lovers -festivaalien lehdistötilaisuudessa ensimmäisen ravintolan Suomessa avautuvan lokakuussa.
– Avasimme ensimmäisen ravintolamme Ruotsin Luleåssa vuonna 2016. Silloin meillä oli suunnitelmana avata viisi ravintolaa seuraavan viiden vuoden aikana. Nyt meillä on kuitenkin jo 67 ravintolaa Ruotsissa, kaksi Norjassa ja avaamme tänä vuonna myös ravintolan New Yorkin Manhattanille, Ylinenjärvi toteaa ja jatkaa vielä:
– Etsimme sopivia tiloja pitkään myös Suomesta ja lopulta löysimme sopivat osoitteesta Mikonkatu 6. Avaamme tänä syksynä.
Pääkokki kehuu suomalaista burgerikulttuuria: "Se on todella hyvä"
Bastard Burgers keskittyy pelkästään smash burgereihin. Kaikki menun burgerit ovat Ylinenjärven mukaan saatavilla myös vegaanisina versioina. Pääkokki kuvailee burgereita klassisen jenkkityylisiksi, mutta pohjoismaisella tatsilla.
Uusia burgeriravintoloita ja -ketjuja on viime vuosien aikana avattu Suomessa melkoista tahtia, mutta Ylinenjärvi uskoo tilaa olevan myös ruotsalaisketjulle. Ylinenjärvi kehuu suomalaista burgerikulttuuria.
– Mielestäni se on todella hyvä. Olen käynyt täällä pari kertaa aiemmin. Olen maistanut täällä burgereita ja huomannut, että täällä tehdään jo smash burgereita. Monella ravintolalla on smash burgereita listoillaan.
Bastard Burgersin tavoitteena on laajentua maailmanlaajuiseksi ketjuksi. Yritys rektytoi parhaillaan henkilökuntaa syksyllä avautuvaan Suomen ravintolaansa. Kokonaisen uuden tiimin rekrytoiminen henkilökuntapulasta kärsivällä ravintola-alalla ei ole helppoa.
– On haastavaa löytää työntekijöitä. Meidän täytyy tuoda brändiämme esiin, että ihmiset tietävät, ketä me olemme ja mitä teemme, hampurilaisketjusta todetaan.
Katso myös video: Näin teet täydellisia smash burgereita
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"