Kesäkurpitsasato kypsyy vauhdilla. Jos mietit uusia tapoja hyödyntää kesäkurpitsaa, kokeile herkullisen rapeita ranskalaisia!
Kesäkurpitsaranskalaiset
Tarvitset:
2 kesäkurpitsaa
1 kananmunanvalkuaisen
0,5 dl maitoa
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl murustettua, kuivaa leipää tai korppujauhoja
kasviöljyä
Valmistusohje:
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa ranskalaisten perunoiden malliin tikuiksi. Vispaa kulhossa munanvalkuaisen rakenne rikki ja lisää joukkoon maito. Yhdistä parmesaaniraaste ja korppujauho toisessa kulhossa.
Levitä uunipellille öljyä ja dippaa kesäkurpitsatikut kananmunaan ja kierittele sen jälkeen jauhoissa. Levitä kesäkurpitsat uunipellille ja paista 25–30 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsat ovat kullanruskeita. Tarjoile lämpiminä!
Lähde: Health