Hyödynnä tämä edullinen herkku kermaisessa pastassa – Harri Syrjänen muistuttaa: "Sesonki on nyt parhaimmillaan"
Tv-kokki Harri Syrjänen paljasti maistuvan kesäkurpitsapastan reseptin. Helppo ruoka valmistuu yhdessä kasarissa.
Katso Kokkisotaa MTV Katsomosta! Hyviä arkiruokavinkkejä löydät puolestaan Mitä tänään syötäisiin? -ruokaohjelmasta, jossa Harri Syrjänen niin ikään nähdään. Katso kolme kautta Katsomosta!
MTV3-kanavan Kokkisota-ohjelmassakin nähtävä kokki, Harri Syrjänen on Instagram-seuraajilleen erityisen tuttu sometilillään jakamistaan yhdessä kasarissa valmistuvista one pot -pastaresepteistä. Toki myös keitot ja salaatit ovat myöhemmin tulleet tutuiksi.
Soppamiehenäkin tunnettu Syrjänen on kehitellyt muun muassa vihreän hirviön, "kiihottavan" savulohipastan sekä oman versionsa suosikkiruoka palermon pastasta. Syksyn sienisatoa hyödyntää puolestaan maistuva kantarelli-pekonipasta.
Vuoden 2021 elokuussa Syrjänen vinkkasi toista syksyn sesonkiherkkua hyödyntävästä pastareseptistä. "Yleisön pyynnöstä" kokki jakoi hiljattain reseptin uudelleen tilillään.
– Zucchini-sesonki on nyt parhaimmillaan ja niitä roikkuu joka oksalla ja kaupan hyllyllä. Mahtavan "creamy" rakenne sulattaa myös lihansyöjän makuhermot, Syrjänen vakuuttaa Instagram-julkaisussaan.
Yllä olevalta videolta voit katsoa, kuinka pasta valmistuu!
Katso resepti: Harri Syrjäsen kermainen kesäkurpitsapasta
Kesäkurpitsa on nyt edullista
Kesäkurpitsan eli zucchinin sesonki kestää Suomessa heinäkuusta-syyskuuhun eli nyt todella on juuri oikea aika hyödyntää tätä kasvista ruoanlaitossa. Alle kahden euron kilohinta tekee kotimaisesta kesäkurpitsasta edullisen valinnan erilaisiin ruokiin.
Testaa myös Syrjäsen kesäkurpitsakeitto: Näin valmistuu samettisen pehmeä kasviskeitto – yksi tv-kokin suosikkiruoista
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti