Jos juustoisan pikkupurtavan himo iskee, testaa kotona näitä juustonaksuja.
Juustonaksut ovat naposteltavaa parhaimmillaan, eikä pussillinen keltaisia koukeroita yleensä maksa maltaita. Aina ei kuitenkaan huvittaisi lähteä kauppaan, kun naksuhimo iskee.
Lue myös: Taffelilta uusi versio juustonaksuista: "Meiltä on jo pitkään pyydetty"
Voiko juustonaksuja tehdä itse?
Kerroimme jo vuonna 2016, että juustonaksuja voi valmistaa helposti kotiuunissakin
Hannele Hyvärisen ja Johanna Myllymäen kirjassa Suupaloja! Pikkuruokia ja naposteltavaa maailmalta (Readme 2016) esitellään nimensä mukaisesti reseptejä pikkunälkään, ja mukana on myös juustonaksujen ohje.
– Rapeaa juustoa – sopii kaltaiselleni rouskuttelijalle, kuvailee Hannele Hyvärinen juustonaksureseptiä kirjassaan.
Kirjan ohjeella valmistuvat neliönmuotoiset juustonaksutyynyt – kullankeltaisista ja ilmavista koukeroista on siis turha haaveilla ainakaan tämän ohjeen kohdalla.
Testasimme juustonaksuohjeen
Testasimme ohjeen ja juustonaksujen valmistaminen oli luvatusti äärimmäisen yksinkertaista.
Juustonaksutyynyistä tuli herkullisen juustoisia pikkusuolaisia, mutta ne eivät muistuttaneet maultaan kaupan juustonaksuja. Pikemminkin näitä naksuja voisi kuvailla ilmaviksi juustokekseiksi. Kaupan juustonaksut valmistuvat maissijauhoista, kun taas nämä kotitekoiset versiot tehtiin vehnäjauhoiihin.
Naksut ajoivat kuitenkin asiansa, sillä himo näidenkin napostelemiseen jäi. Jos siis kaipaat nopeasti valmistuvaa juustoista pikkupurtavaa, testaa näitä naksuja kotona.
Juustonaksut kotiuunissa
Huom! Näistä juustonaksuista tulee neliönmuotoisia tyynyjä.
150 g cheddarjuustoa
50 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta juusto. Nypi voi, vehnäjauhot, suola ja raastettu juusto murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
2. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa levy pieniksi neliöiksi (1-2cm). Nosta neliöt leivinpaperilla päällystetylle pellille.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia eli kunnes juustonaksut ovat kullankeltaisia. Nosta kuumat naksut rapeutumaan talouspaperin päälle. Tarjoa jäähtyneenä.
Resepti: Hannele Hyvärinen: Suupaloja! Pikkuruokia ja naposteltavaa maailmalta (Readme 2016)
Lue myös: Oletko huomannut? Nämä elintarvikkeet ovat ruokakaupoissa vähintäänkin tuplasti tavanomaisia kalliimpia
Katso myös: Edulliset ja hintavat juustonaksut Halpa vs. kallis -testissä
6:35