Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yllättävä korvaaja ananakselle: "Ripottele homejuuston seuraksi pizzan päälle"

1:45img
KATSO MYÖS: Älä käytä kaulinta! Pizzapohja kannattaakin muotoilla näin.
Julkaistu 20.08.2023 17:02

Emmi Niiniaho

Maa- ja kotitalousnaiset vinkkaavat kokeilemaan monipuolisesti ruoanlaitossa usein napostelun tasolle jäävää viinirypälettä.

Siitä, kuuluuko ananas pizzaan vai ei, väitellään todennäköisesti hamaan loppuun saakka.

Maa- ja kotitalousnaiset tarjoilevat tuoreessa tiedotteessaan jopa hieman yllättävän korvaajan ananakselle, joka sekin jakaa taatusti mielipiteitä.

Järjestö nimittäin vinkkaa kokeilemaan erityisen hyvin suolaisen makuparina toimivaa makeaa viinirypälettä ruoanlaitossa.

Lue myös: Oletko maistanut? Suosikkipizzan salaisuus piilee sen pohjassa: "Valmistuu helposti pizzauunilla"

Kokeile ananaksen sijaan viinirypälettä

Tiesitkö, että viinirypäle viihtyy myös Suomessa?

Viinirypäleitä kasvatetaan myös Suomessa ja erityisesti Etelä- ja Länsi-Suomi ovat otollisia alueita viinirypäleen kasvatukselle.

– Viinirypäleen maun kehittymisen kannalta Suomen valoisa kesä voi olla jopa etu ja viileä sää mahdollistaa pienemmän torjunta-aineiden käytön, kun tauteja ja tuholaisia on vähemmän. Suomen kasvukausi on kuitenkin lyhyt ja rypälelajikkeiden välillä on paljon eroja talvenkestävyydessä, kertoo Oulun Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Essi Keränen tiedotteessa.

Monelle tulee viinirypäleistä mieleen lähinnä viini, mutta rypäleet käyvät myös monipuolisesti ruoanlaittoon.

Viinirypäleet sopivat salaatteihin, niistä voi valmistaa mehua ja hilloa, niitä voi ripotella maustamaan maitopohjaista puuroa tai vaikkapa piirakkaa.

viinirypäle pizza

Kokeile viinirypäleitä pizzassa juuston kaverina.

– Ripottele rypäleitä homejuuston seuraksi pizzan päälle tai valmista esimerkiksi hapanimeläkastike rypälemehusta ananasmehun sijaan, Oulun Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Essi Keränen vinkkaa tiedotteessa.

Jos omassa kotipihassa kasvaa viiniköynnöksiä, niiden lehdet kannattaa napata talteen.

Maa- ja kotitalousnaiset vinkkaavat, että lehdet voi ryöpätä ja pakastaa, ja niistä voi valmistaa viininlehtikääryleitä pitkin talvea.

Lue myös: Miten David Beckhamin nimikkopizza päätyi turkulaisravintolan listoille? Pizzakeisari Dennis Rafkin muistelee

Lue myös: Unohda suomalainen "1980-luvun pizzaperinne" – juustoraasteelle ei kannata tehdä näin!

Lue uusimmat lifestyle-jutut!

Katso myös: Napolilainen tapa syödä take away -pizza jättää boksin kakkoseksi – italialainen Ivan näyttää päräyttävän tekniikan

2:26img

Tiesitkö tästä kikasta? Napolilainen tapa syödä take away -pizza jättää boksin kakkoseksi.

Lähde: Maa- ja kotitalousnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pizza