Yllättävä korvaaja ananakselle: "Ripottele homejuuston seuraksi pizzan päälle"
Maa- ja kotitalousnaiset vinkkaavat kokeilemaan monipuolisesti ruoanlaitossa usein napostelun tasolle jäävää viinirypälettä.
Siitä, kuuluuko ananas pizzaan vai ei, väitellään todennäköisesti hamaan loppuun saakka.
Maa- ja kotitalousnaiset tarjoilevat tuoreessa tiedotteessaan jopa hieman yllättävän korvaajan ananakselle, joka sekin jakaa taatusti mielipiteitä.
Järjestö nimittäin vinkkaa kokeilemaan erityisen hyvin suolaisen makuparina toimivaa makeaa viinirypälettä ruoanlaitossa.
Lue myös: Oletko maistanut? Suosikkipizzan salaisuus piilee sen pohjassa: "Valmistuu helposti pizzauunilla"
Kokeile ananaksen sijaan viinirypälettä
Tiesitkö, että viinirypäle viihtyy myös Suomessa?
Viinirypäleitä kasvatetaan myös Suomessa ja erityisesti Etelä- ja Länsi-Suomi ovat otollisia alueita viinirypäleen kasvatukselle.
– Viinirypäleen maun kehittymisen kannalta Suomen valoisa kesä voi olla jopa etu ja viileä sää mahdollistaa pienemmän torjunta-aineiden käytön, kun tauteja ja tuholaisia on vähemmän. Suomen kasvukausi on kuitenkin lyhyt ja rypälelajikkeiden välillä on paljon eroja talvenkestävyydessä, kertoo Oulun Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Essi Keränen tiedotteessa.
Monelle tulee viinirypäleistä mieleen lähinnä viini, mutta rypäleet käyvät myös monipuolisesti ruoanlaittoon.
Viinirypäleet sopivat salaatteihin, niistä voi valmistaa mehua ja hilloa, niitä voi ripotella maustamaan maitopohjaista puuroa tai vaikkapa piirakkaa.
– Ripottele rypäleitä homejuuston seuraksi pizzan päälle tai valmista esimerkiksi hapanimeläkastike rypälemehusta ananasmehun sijaan, Oulun Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Essi Keränen vinkkaa tiedotteessa.
Jos omassa kotipihassa kasvaa viiniköynnöksiä, niiden lehdet kannattaa napata talteen.
Maa- ja kotitalousnaiset vinkkaavat, että lehdet voi ryöpätä ja pakastaa, ja niistä voi valmistaa viininlehtikääryleitä pitkin talvea.
Katso myös: Napolilainen tapa syödä take away -pizza jättää boksin kakkoseksi – italialainen Ivan näyttää päräyttävän tekniikan
Lähde: Maa- ja kotitalousnaiset
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa