Yllättävä temppu nostaa kurkkuviipaleet uudelle tasolle – testaa marinointikikka
Satokausikalenterin Samuli Karjula neuvoo kurkkuviipalekikan! Katso videolta, miten marinoidut kurkut valmistuvat.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin kesällä täydellinen kurkkuohje. Satokausikalenterin Samuli Karjula neuvoi näppärän kikan, jolla erityisesti avomaankurkuista saa entistäkin paremman makuisia.
– Kun kurkut murskataan ja annetaan tekeytyä mausteiden kanssa huoneenlämmössä, niin niiden maku paranee, Samuli vinkkasi.
Samulin takataskussa on toinenkin kesään sopiva kurkkulisuke. Myös tällä ohjeella saa kurkuista entistä parempia!
– Kurkut laitetaan Spriten tai jonkun muun sitruunalimonadin kanssa marinoitumaan. Myös kivennäisvesi käy. Kun kurkkujen annetaan marinoitua jääkaapissa esimerkiksi yön yli, niistä tulee upean "lasittuneita", Samuli vinkkaa.
Katso videolta, miten sitruunalimussa marinoidut kurkut valmistuvat!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"