Valkosipulipuristin on väline, jota monet ammattikokit karttavat, mutta kotikokit rakastavat. Seuraaavat syyt kannustavat sinua vaihtamaan puristimen veitseen.
Terävä veitsi on jokaisen kokin tärkein työväline. Katso videolta vinkki veitsen pikateroitukseen.
Valkosipulipuristimen vaihtaminen veitseen tuo mukanaan monia etuja, jotka parantavat sekä ruoan makua että rakennetta. Seuraavat syyt kannustavat sinua luopumaan valkosipulipuristimesta.
1. Maku kärsii
Puristinta käytettäessä maku on usein se, joka kärsii eniten. Tätä voi olla vaikea uskoa, mutta puristimen läpi käynyt valkosipuli maistuu veitsellä hienonnettua pisteliäämmältä ja aggressiivisemmalta. Hienontamalla valkosipulin vastaisuudessa veitsellä saatat löytyy lempiteriastasi aivan uusia makuelämyksiä.
2. Lopputulos on mössöä
Hienontamalla valkosipulin veitsellä, parannat maun lisäksi ruoan rakennetta. Puristamalla valkosipulit puristimen läpi, lopputulos on usein liiankin hienoa, mössöä tai jopa pelkkää valkosipulimehua.
3. Valkosipuli palaa herkästi
Todella hienoksi puristettu valkosipuli palaa herkemmin pannulla kuin veitsellä hienonnettu versio. Tästä syystä puristettua valkosipulia suositellaankin käytettäväksi ainoastaan kylmien ruokien, kuten peston maustamiseen.
LUE MYÖS: Käytätkö kelta- vai punasipulia? Terveyspommista paljastui uutta tietoa – yksi sipuli ylitse muiden
4. Se ei säästä aikaa
Harvoin ruokaa laittaessa tarvitset vain yhden valkosipulinkynnen. Sen sijaan, että puristaisit yhden kynnen kerrallaan puristimen läpi, veitsellä voit hienontaa useamman valkosipulikynnen kerralla.
Lähde: Delish