Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tiedätkö, missä vaiheessa valkosipuli kuuluu lisätä pannulle? Yleinen kokkausmoka pilaa raaka-aineen maun hetkessä

1:37img
Videolla esitellään näppärä vinkki valkosipulin kuorimiseen.
Julkaistu 27.02.2019 20:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Moni kotikokki ruskistaa valkosipulin kuumassa öljyssä, mutta tämä on asia, joka voi pilata hyvän raaka-aineen maun hetkessä. 

Valkosipuli antaa makua mitä erilaisimpiin ruokiin, mutta sen kypsentäminen on asia, jonka kanssa monella kotikokilla menee metsään.

Yleinen tapa on lisätä hienonnettu tai viipaloitu valkosipuli pannulle kuuman öljyn joukkoon, mutta viimeistään nyt tämä tapa kannattaa unohtaa. 

Sen lisäksi, että valkosipuli voi saada öljyn roiskumaan, kuumalle pannulle lisääminen polttaa maukkaan raaka-aineen helposti ikävän makuiseksi. Mustunut valkosipuli ei taatusti ole sitä, mitä ruoanlaittoosi kaipaat.

Valkosipulin aromaattiset maut esiin

Kuuman öljyn sijaan hienonnettu valkosipuli kannattaa lisätä lämpimälle pannulle yhdessä öljyn kanssa, ja antaa raaka-aineiden kuumentua yhdessä. Hitaasti lämmetessään valkosipuli imee itseensä öljyä ja muuttuu rakenteeltaan pehmeäksi ja maultaan syvän aromaattiseksi.

LUE MYÖS: Virhe, joka voi pilata pasta-ateriasi sekunneissa – ethän sorru tähän kotikokeille tyypilliseen mokaan? 

Sinun ei myöskään kannata odotella, että valkosipuli ruskistuu, vaan voit lisätä muut pannulle tulevat raaka-aineet jo siinä vaiheessa, kun valkosipuli on alkanut hieman ruskistua reunoilta.

Nämä työvaiheet takaavat sen, että lautasellesi päätyy herkullista, ei palaneen makuista ruokaa.

Valkosipuli maustaa esimerkiksi tämän herkullisen kasvisruokasuosikin, palak paneerin

Lähde: TheDailyMeal

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto