Avokado-carpaccio, pähkinöitä ja salaattia
Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistuu kevyt ja terveellinen lounas. Proteiinirikas avokado on terveellistä ja se sisältää hyviä rasvoja. Avokado myös pitää kylläisenä pitempään sen sisältämien hitaasti liukenevien kuitujen ansiosta.
2 annosta
- 3 avokadoa
- 1 rasia mix- salaattia
- 100 g cashewpähkinöitä
- 1 kokonainen chili
- 2 rkl balsamicoa
- 60 g minilehtikaalia
- intiaanisokeria
- suolaa ja pippuria myllystä
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Kuori avokadot, ota siemen pois ja leikkaa avokadoista ohuita viipaleita.
Paahda cashewpähkinät nopeasti kuivalla pannulla.
Pilko lehtikaali pieneksi. Paista lehtikaali chilin ja balsamicon kanssa oliiviöljyssä kastikkeeksi. Lisää joukkoon intiaanisokeria, suolaa ja pippuria.
Kokoa isolle laakealle lautaselle ensin avokadot ja mix-salaatti.
Kaada lämmin kastike annoksen päälle.
Lisää lopuksi paahdetut cashewpähkinät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa