Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettuja jättirapuja ja mango-avokadosalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

MTV3 Huomenta Suomen tunnettu lihamies Akseli Herlevi hyppäsi taas äyriäisten maailmaan ja valmistaa studiokeittiössä tänään hieman latinomakuja, tällä kertaa paistettuja jättirapuja mango-avokadosalaatin kera. Raikasta syötävää vaikka kesäpäivän lounashetkeen.

Ainekset

  • 16 kpl jättirapuja, sulatettuna
  • 1 mango
  • 2 avokadoa
  • 1 ras vuonankaalisalaattia (maché, toiselta nimeltään), pestynä
  • 1/2 veriappelsiini tai greippi
  • 1 tl punaista chiliä, ohuina suikaleina
  • 2 limeä
  • 1 rkl tuoretta korianteria, hienonnettuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Halkaise avokadot ja poista kivi. Pyöräytä lusikalla sisus pois ja viipaloi. Mausta suolalla, pippurilla ja purista päälle hieman limenmehua jotta avocado ei tummu.

Laita salaatti kulhoon, suikaloi chiliä joukkoon ja purista päälle veriappelsiinin tai greipin mehu ja pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Poista jättiravuista mahdollinen suoli, mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla öljyssä pari minuutti kunnes ravut ovat kypsyneet.

Tarjoile salaatin kanssa ja ripottele päälle hieman tuoretta korianteria.

Tuoreimmat aiheesta

Rapuherkut