Antti Vahteran mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessa
Kokki Antti Vahtera vinkkaa helpon alkuruoan mozzarellasta ja avokadosta.
- Annosmäärä: Neljälle alkuruoaksi
Ainekset
- 2 pussia buffala mozzarellaa
- 1 avokado
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 limen mehu ja raastettu kuori
- 2 tl sokeria
- ½ punaista chilipalkoa
- ½ dl basilikan lehtiä suikaleina
- Suolaa
Valmistusohje
Revi mozzarella siivuiksi/paloiksi liinan päälle ja anna ylimääräisen nesteen valua pois.
Leikkaa avokado kahtia, poista kivi ja koverra lusikalla siististi sisus kokonaisena. Leikkaa avokadon puolikkaat kuuteen osaan kuutioiksi ja pyörittele puolen sitruunan mehussa.
Sekoita jogurtti, sokeri ja puolikkaan sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori. Lusikoi kastiketta lautasille. Asettele avoladot ja revitty mozzarella kastikkeen päälle.
Ripottele lautasille hienoksi silputtua chiliä maun mukaan lautasille. Lisää vielä suikaloituja basilikan lehtiä ja viimeistele ripauksella suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa