Battery-kakku
Raikas Battery-kakku on piristävä idea ystävänpäivään! Tee pohja muro- tai kauramurotaikinasta. Battery-rahkavaahdon lisäksi kakun väliin mainiota makua antavat salmiakkitäytesuklaata tai mangoviipaleet
Ainekset
- Noin 10:lle
Keksikerrokset
- 1 pkt Myllyn Paras Muro- tai Kauramurotaikinaa (sis. 2 levyä -> 2 kerrosta)
Kostutus
- 1 dl Batterya tai muuta energiajuomaa (tai limsaa, esim. Jaffaa tai Spritea)
Battery-rahkatäytevaahto
- 4 liivatelehteä
- ½ dl Batterya tai muuta energiajuomaa (tai limsaa, esim. Jaffaa tai Spritea)
- 200 g sitruunarahkaa (1 tlk)
- 2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (1 tlk)
- 1-2 rkl sitruunamehua
Lisäksi kakun väliin
- 100 g salmiakkitäytesuklaata (1 levy) tai mangoviipaleita
- 1 dl lakritsikastiketta (kaupan valmista paksua, esim. tetrassa oleva Rainbow) tai mangososetta
Päälle Battery-kiille
- 1,5 dl Batterya tai muuta energiajuomaa (tai limsaa, esim. Jaffaa tai Spritea)
- 3 liivatelehteä
- 1
- limetti, sitruuna, hopeakuulia, magoviipaleita tms. koristeita
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Painele sulanut taikinalevy sormin irtoreuna-, silikoni- tai sydän-torttuvuoan pohjalle ohueksi levyksi (halkaisija noin 2-25 cm). Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 min, paista toinen levy samoin. Anna levyjen jäähtyä.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä hetki. Purista liivakot pois vedestä, laita ne mikron kestävään juomalasiin ja mittaa päälle ½ dl Batteryä, kuumenna kiehuvaksi mikrossa (30-45 sekunttia). Anna hieman jäähtyä.
Vatkaa sillä aikaa vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi, lisää siihen sitruunarahka ja sitruunamehu, jatka vielä hetki vatkaamista. Vatkaa lopuksi joukkoon hieman jäähtynyt Battery-liivate-seos.
Aseta toinen kypsä murotaikinalevy vuoan pohjalle, kostuta se Batterylla (n. ½ dl /levy). Saksi jääkaappikylmä salmiakkisuklaa levy pieniksi paloiksi ja levitä ne torttupohjan päälle. Tai jos et halua suklaata, käytä täytteeseen esim. mangosäilykkeitä tms. hedelmiä.
Kaada päälle lakritsikastike (tai hedelmäsosetta) ja puolet liivate-rahkaseoksesta. Laita päälle toinen keksilevy, kostuta se jälleen Batteryllä ja levitä loppu rahkaseos päälle. Laita jääkaappiin hyytymään. Tee sillä aikaa kakulle kiille Batterystä. toimi samoin kuin alussa:
Liuota kiilteeseen tulevia liivatteita kylmässä vedessä hetki. Purista liivakot pois vedestä, laita ne mikron kestävään juomalasiin ja mittaa päälle ½ dl Batteryä, kuumenna kiehuvaksi mikrossa (30-45 sek.).
Lisää joukkoon 1 dl Batterya. Anna hieman jäähtyä. Levitä jo kohenneen kakun pinnalle ja anna kiilteen jähmettyä kunnolla jääkaapissa, ainakin tunti.
Koristele vain hieman, esimerkiksi limettiviipaleilla tai hopekuulilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti