Painele sulanut taikinalevy sormin irtoreuna-, silikoni- tai sydän-torttuvuoan pohjalle ohueksi levyksi (halkaisija noin 2-25 cm). Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 min, paista toinen levy samoin. Anna levyjen jäähtyä.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä hetki. Purista liivakot pois vedestä, laita ne mikron kestävään juomalasiin ja mittaa päälle ½ dl Batteryä, kuumenna kiehuvaksi mikrossa (30-45 sekunttia). Anna hieman jäähtyä.
Vatkaa sillä aikaa vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi, lisää siihen sitruunarahka ja sitruunamehu, jatka vielä hetki vatkaamista. Vatkaa lopuksi joukkoon hieman jäähtynyt Battery-liivate-seos.
Aseta toinen kypsä murotaikinalevy vuoan pohjalle, kostuta se Batterylla (n. ½ dl /levy). Saksi jääkaappikylmä salmiakkisuklaa levy pieniksi paloiksi ja levitä ne torttupohjan päälle. Tai jos et halua suklaata, käytä täytteeseen esim. mangosäilykkeitä tms. hedelmiä.
Kaada päälle lakritsikastike (tai hedelmäsosetta) ja puolet liivate-rahkaseoksesta. Laita päälle toinen keksilevy, kostuta se jälleen Batteryllä ja levitä loppu rahkaseos päälle. Laita jääkaappiin hyytymään. Tee sillä aikaa kakulle kiille Batterystä. toimi samoin kuin alussa:
Liuota kiilteeseen tulevia liivatteita kylmässä vedessä hetki. Purista liivakot pois vedestä, laita ne mikron kestävään juomalasiin ja mittaa päälle ½ dl Batteryä, kuumenna kiehuvaksi mikrossa (30-45 sek.).
Lisää joukkoon 1 dl Batterya. Anna hieman jäähtyä. Levitä jo kohenneen kakun pinnalle ja anna kiilteen jähmettyä kunnolla jääkaapissa, ainakin tunti.
Koristele vain hieman, esimerkiksi limettiviipaleilla tai hopekuulilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy