Itsenäisyyspäivän Mustikka-Kermakakku
Itsenäisyyspäivänä juhlapöytää koristaa kaunis sinivalkoinen kermakakku, jossa maistuu mustikka. Testaa Annin uunissa -ohjelman reseptiä.
Sokerikakkupohja
- 4 kananmunaa
- Dansukker Siro erikoishieno sokeria
- 0,5 tl Sallisen vaniljasokeria
- vehnäjauhoja 90%
- perunajauhoja 10%
- 0,5 tl Sallinen leivinjauhetta
- Sallinen vuokaspray
Kostutus
- 1 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
- 1 tl Sallinen vaniljasokeria
Mustikkatäyte
- 2 dl vispikermaa
- noin 2 dl mustikkahilloa
- 200 g vaniljarahkaa
- 2-3 rkl Sallinen vaniljakreemijauhetta
Kermakuorrutus
- noin 6 dl vispikermaa
- 4 rkl Sallinen vaniljakreemijauhetta
- maun mukaan Dansukker tomusokeria
Koristeet
- noin 3 dl pensasmustikoita
- 1 dl Dansukker Hyytelösokeria
- 2 dl vettä
Valmistusohje
Sokerikakkupohja:
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Mittaa kanamunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran.
3. Mittaa lopuksi vaniljasokeri sokerin sekaan ja leivinjauhe jauhojen sekaan.
4. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen ja vatkaa noin 10 minuuttia, kunnes munasokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
5. Sillä aikaa, kun munat ja sokeri vaahtoutuvat voitele alumiininen kakkuvuoka. Suosittelen Sallisen vuokasprayta.
6. Lisää jauhot kolmessa erässä siivilän läpi ja kääntele varovasti nuolijalla vaahtoon. (Huom! Sokerikakkutaikinaa ei kannata käännellä liikaa eikä liian voimakkaasti.)
7. Kun taikina on tasaista kaada se voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 20-24 cm).
8. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun on kakku kypsä
9. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle.
10. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan.
Kostutus:
1. Sekoita ainekset keskenään.
Mustikkatäyte:
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan 1 dl mustikkahilloa, rahka, ja vaniljakreemijauhe. Kääntele täyte tasaiseksi.
3. Jätä 1 dl mustikkahilloa sivuun. Sitä tarvitaan kakun täytössä.
Kermakuorrutus
1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaniljakreemijauhe vaahdon sekaan jämäköittämään vaahtoa. Lisää halutessasi tomusokeria vaahtoon.
2. Laita pursotinpussiin 6 sakarainen tähtitylla ja kerma.
Koristeet:
3. Valmista hyytelösokerista kakkukiille pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Kakun kokoaminen:
4. Täytä kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
5. Aseta alimmainen kakkupala pohjalle, kostuta kevyesti vaniljamaidolla ja sivele mustikkahilloa pohjalle. Lisää lopuksi puolet täytteestä. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
6. Vedä kelmu kakun päälle ja laita yön yli jääkaappiin.
7. Kippaa kakku tarjoiluvadille ja levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa.
8. Valmista kakkukiille ja asettele mustikat kakun päälle. Levitä hyytelösokeriseosta mustikoiden päälle.
9. Pursota kakun reunat lopuksi ja tarjoile kakku juhlapöydässä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa