Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku

mansikkavuokakakku-1_200602_D851191-Edit
MTV
Julkaistu 14.07.2020 12:18

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Mansikkavuokakakku on nopea, helppo ja näyttävä. Leivo tämä nopeasti valmistuva kakku uunipellillä ja kokoa uunivuokaan, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen vinkkaa.

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja, vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrute

  • 5 dl vispikermaa
  • 2 dl kinuskikastiketta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (sokeria maun mukaan)

Kostutus

  • 3 dl jääteetä, sitruunalimonadia tai vaaleaa mehua

Lisäksi

  • 1 l mansikoita
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Helppo mansikkavuokakakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle ja jäähdytä.
  3. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon kinuskikastike ja vaniljasokeri. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa sokerilla.
  4. Ota esille reunallinen vuoka ja leikkaa torttulevy kahteen tai kolmeen yhtä suureen osaan. Laita pohjalevy vuokaan ja kostuta valitsemallasi nesteellä. Levitä päälle kerros kinuskikermavaahtoa ja viipaloi päälle mansikoita.
  5. Toista kerrokset siten, että päällä on kerros kinuskikermavaahtoa ja mansikoita. Koristele mintunlehdillä.
  6. Tarjoa!

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkakakku