Blinit jogurtista
Venäjällä sanotaan, ettei laskiainen ole mitään ilman blinejä! Blinit ovatkin laskiaispöydän oikeutettu keskipiste. Trendikkäitä blinejä tarjoillaan nykyään myös joulupöydässä ja elokuussa rapujen kanssa.
noin 10 kpl
- 4 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
- 20 g hiivaa
- 2 dl Myllyn Paras tattarijauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 dl kuumaa maitoa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voisulaa
- 1 keltuainen
- 1 valkuainen
Lisäksi
- mätiä (tai savulohta), sipulisilppua ja smetanaa
Valmistusohje
Blinien onnistumisen kannalta on tärkeää, että taikinajuuri saa käydä makua itseensä. Perinteisesti blinit tehdään tattarijauhoista. Tattarijauhojen kanssa on syytä olla tarkkana, koska eri tattarijauhot sitovat eritavoin nestettä. Blinien kanssa tarjotaan perinteisesti mätiä, smetanaa ja sipulia. Toisessa reseptissä blineihin on lisätty savulohta, tässä tapauksessa suolaa ei tarvitse lisätä taikinaan.
Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa). Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa. Myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet ja katkarapusalaatti sopivat. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa