Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!
Legendaarinen helsinkiläisravintola Lyon lopetti toimintansa 14.2.2020. Eläköityvä ravintoloitsija Marjatta Helander paljasti MTV:lle yhden klassikkoravintolan reseptin: Lyonin perunaohukaiset, jotka tarjoillaan blinitäytteiden kera.
Ainekset
- 200 g Rosamunda-perunaa
- 30 ml täysmaitoa
- 50 g perunajauhoja
- 3 kpl kananmunaa (erota keltuaiset ja valkuaiset)
- 2 rkl crème fraicheä
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Lyonin perunaohukaiset valmistuvat näin:
- Keitä perunat kypsiksi ja tee niistä sileä muussi.
- Sekoita keltuaiset, maito ja cème fraiche ja lisää siihen perunamuussi. Mausta suolalla.
- Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja nostele kevein liikkein perunaseokseen.
- Paista taikinaa blinipannulla tai lettupannulla pienessä määrässä voita miedolla lämmöllä 1-2 min. per puoli.
- Tarjoile blinit smetanan, punasipulin ja mädin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa