Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

blinit ravintola lyon
MTV

Legendaarinen helsinkiläisravintola Lyon lopetti toimintansa 14.2.2020. Eläköityvä ravintoloitsija Marjatta Helander paljasti MTV:lle yhden klassikkoravintolan reseptin: Lyonin perunaohukaiset, jotka tarjoillaan blinitäytteiden kera.

Ainekset

  • 200 g Rosamunda-perunaa
  • 30 ml täysmaitoa
  • 50 g perunajauhoja
  • 3 kpl kananmunaa (erota keltuaiset ja valkuaiset)
  • 2 rkl crème fraicheä
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Lyonin perunaohukaiset valmistuvat näin: 

  1. Keitä perunat kypsiksi ja tee niistä sileä muussi.
  2. Sekoita keltuaiset, maito ja cème fraiche ja lisää siihen perunamuussi. Mausta suolalla.
  3. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja nostele kevein liikkein perunaseokseen.
  4. Paista taikinaa blinipannulla tai lettupannulla pienessä määrässä voita miedolla lämmöllä 1-2 min. per puoli.
  5. Tarjoile blinit smetanan, punasipulin ja mädin kanssa.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.