Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

10 kpl paksuhkoja blinejä blinipannulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä blinitaikina on tehty perinteisen maun antavilla tattarijauhoilla. Ohjeeseen on lisätty olutta, joka käyttää taikinaa mukavan kuohkeaksi rakenteeltaan.

Ainekset

  • 2 dl kermaviiliä (1 tlk)
  • 3 dl tummaa olutta
  • 20 g hiivaa
  • 2 tl tummaa sokeria
  • 3 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 dl tummaa olutta
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen

Lisukkeeksi

  • mätiä
  • savulohta
  • punasipulisilppua
  • smetanaa

Valmistusohje

Blinitaikinan annetaan käydä, voit tehdä taikinan edellisenä iltana tai ainakin 2-3 tuntia ennen paistamista. Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin.

Kuumenna kermaviili, lisää olut ja liuota nesteseokseen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri ja tattarijauhot. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa). Jos teet taikinajuuren edellisenä iltana, riittää että teet sen huoneenlämpöisiin aineisiin.

Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Blinit