Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna seoksen käydä pari tuntia huoneenlämmössä tai pidempään jääkaapissa.
Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lämmitä maito ja sekoita se käyneeseen taikinaan suolan, voisulan, keltuaisen ja vaahdotetun valkuaisen kanssa.
Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Aseta blinit tarjolle kokoamalla kolmen blinin kerroskakkuja, joiden väleissä on mätiä tai savulohta, smetanaa ja sipulisilppua.
Vinkki: Kala-allergiset ja kasvissyöjät voivat laittaa blinien väliin sienisalaattia tai kuutioitua suolakurkku-sipuliseosta.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy