Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mehevä blinikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Blinien mahtava maku perustuu käymiseen, anna taikinan käydä rauhassa mieluiten yön yli. Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun. Tässä reseptissä isot laakeat blinit kasataan kakuksi suolaisten täytteiden kera.

noin 9 paksua bliniä

  • 4 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
  • 20 g hiivaa
  • 2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl kuumaa maitoa (laktoositon käy)
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voisulaa
  • paistamiseen voita

Tarjoiluun

  • smetanaa, sipulisilppua ja mätiä tai savulohta

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna seoksen käydä pari tuntia huoneenlämmössä tai pidempään jääkaapissa.

Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lämmitä maito ja sekoita se käyneeseen taikinaan suolan, voisulan, keltuaisen ja vaahdotetun valkuaisen kanssa.

Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Aseta blinit tarjolle kokoamalla kolmen blinin kerroskakkuja, joiden väleissä on mätiä tai savulohta, smetanaa ja sipulisilppua.

Vinkki: Kala-allergiset ja kasvissyöjät voivat laittaa blinien väliin sienisalaattia tai kuutioitua suolakurkku-sipuliseosta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Blinit