Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

blinit
MTV

Blinit kuuluvat alkuvuoteen! Suomen Bocuse d’or edustaja, Food Camp Finlandin keittiömestari Mikko Kaukonen paljastaa parhaan blinireseptinsä. Tee ensin blinipohja, sitten blinitaikina ja nauti lopuksi itse tehdyn peuratartarin ja muiden lisukkeiden kanssa.

Blinipohja

  • 2 dl täysmaitoa
  • 27g hiivaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl tattarijauhoja

Blinitaikina

  • Blinipohja
  • 3 munan valkuaista
  • 3 munan keltuaista
  • 70 g voi(sulaa)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl olutta
  • Suolaa

Peuratartar

  • 200 g jauhettua lihaa
  • 1 rkl kapriksia
  • 1/2 rkl dijonsinappia
  • 1 rkl suolakurkkua
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 tl timjaminlehtiä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tippaa tabascoa
  • Sormisuolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Blinit valmistuvat näin:

1. Tee ensin blinipohja. Lämmitä maito 37-asteiseksi, lisää hiiva ja jauhot (siivilän läpi). Anna tekeytyä 10 tuntia huoneenlämmössä. Pohja säilyy noin viikon.

2. Tee blinitaikina. Lisää voi, olut, keltuaiset ja vehnäjauhot blinipohjaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele taikinaan. Mausta suolalla.

3. Paista blinit pannulla.

4. Tee peuratartar. Pilko tarvittavat ainekset ja sekoita. Mausta tabascolla, suolalla sekä mustapippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.