Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar
Blinit kuuluvat alkuvuoteen! Suomen Bocuse d’or edustaja, Food Camp Finlandin keittiömestari Mikko Kaukonen paljastaa parhaan blinireseptinsä. Tee ensin blinipohja, sitten blinitaikina ja nauti lopuksi itse tehdyn peuratartarin ja muiden lisukkeiden kanssa.
Blinipohja
- 2 dl täysmaitoa
- 27g hiivaa
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl tattarijauhoja
Blinitaikina
- Blinipohja
- 3 munan valkuaista
- 3 munan keltuaista
- 70 g voi(sulaa)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl olutta
- Suolaa
Peuratartar
- 200 g jauhettua lihaa
- 1 rkl kapriksia
- 1/2 rkl dijonsinappia
- 1 rkl suolakurkkua
- 1 ruukku ruohosipulia
- 1 tl timjaminlehtiä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tippaa tabascoa
- Sormisuolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Blinit valmistuvat näin:
1. Tee ensin blinipohja. Lämmitä maito 37-asteiseksi, lisää hiiva ja jauhot (siivilän läpi). Anna tekeytyä 10 tuntia huoneenlämmössä. Pohja säilyy noin viikon.
2. Tee blinitaikina. Lisää voi, olut, keltuaiset ja vehnäjauhot blinipohjaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele taikinaan. Mausta suolalla.
3. Paista blinit pannulla.
4. Tee peuratartar. Pilko tarvittavat ainekset ja sekoita. Mausta tabascolla, suolalla sekä mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa