Chilaquiles

chilaquiles
Moderni meksikolainen pyttipannu saa näyttää hieman sotkuiselta. MTV Uutiset

MasterChef 2002 -voittaja Petra Väänäsen ja kulinaristi Noora Väänäsen laatima "meksikolainen pyttipannu" sopii niin aamiaiseksi kuin iltapalaksikin. Lisukkeena voi tarjota tilanteen mukaan esimerkiksi kananmunaa tai tortillasipsejä.

  • Annosmäärä: 2

Avokadokreemi

  • 3 rkl jalapeno-relissikastiketta (esimerkiksi Santa Maria Green Jalapeño Relish)
  • 1 kpl kypsä avokado
  • puolikas ruukku korianteria
  • puolikkaan limen mehu
  • tilkka vettä
  • suolaa
  • mustapippuria

Pohja

  • iso kourallinen tortillasipsejä
  • 100 g chunky salsaa
  • kourallinen mozzarellajuustoraastetta
  • noin 50 g punasipulia
  • 215 g tahnaa paistetuista pavuista (esimerkiksi Santa Maria Refried Beans)

Tarjoiluun

  • korianteria, silputtuna
  • 2 rkl ranskankermaa
  • puolikas lime viipaloituna

Valmistusohje

  1. Aloita valmistamalla avokadokreemi. Viipaloi avokado. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Mausta tarvittaessa.
  2. Pohja: Leikkaa punasipuli viipaleiksi. Lisää pannulle ensin salsakastike, sitten muutama iso kourallinen tortillasipsejä ja tilkka vettä. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes nachot pehmenevät. Lisää joukkoon juustoraaste, punasipuli ja pavut.
  3. Kuumenna ja sekoita. Mausta Chilaquiles limen mehulla. Tarjoile avokadokreemin, korianterin ja ranskankerman kera.

Resepti: Petra ja Noora Väänänen/ FoodbyTwins

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!