Chilaquiles
Julkaistu
MasterChef 2002 -voittaja Petra Väänäsen ja kulinaristi Noora Väänäsen laatima "meksikolainen pyttipannu" sopii niin aamiaiseksi kuin iltapalaksikin. Lisukkeena voi tarjota tilanteen mukaan esimerkiksi kananmunaa tai tortillasipsejä.
- Annosmäärä: 2
Avokadokreemi
- 3 rkl jalapeno-relissikastiketta (esimerkiksi Santa Maria Green Jalapeño Relish)
- 1 kpl kypsä avokado
- puolikas ruukku korianteria
- puolikkaan limen mehu
- tilkka vettä
- suolaa
- mustapippuria
Pohja
- iso kourallinen tortillasipsejä
- 100 g chunky salsaa
- kourallinen mozzarellajuustoraastetta
- noin 50 g punasipulia
- 215 g tahnaa paistetuista pavuista (esimerkiksi Santa Maria Refried Beans)
Tarjoiluun
- korianteria, silputtuna
- 2 rkl ranskankermaa
- puolikas lime viipaloituna
Valmistusohje
- Aloita valmistamalla avokadokreemi. Viipaloi avokado. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Mausta tarvittaessa.
- Pohja: Leikkaa punasipuli viipaleiksi. Lisää pannulle ensin salsakastike, sitten muutama iso kourallinen tortillasipsejä ja tilkka vettä. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes nachot pehmenevät. Lisää joukkoon juustoraaste, punasipuli ja pavut.
- Kuumenna ja sekoita. Mausta Chilaquiles limen mehulla. Tarjoile avokadokreemin, korianterin ja ranskankerman kera.
Resepti: Petra ja Noora Väänänen/ FoodbyTwins
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku