Gratinoitu vuohenjuustokrutonki
Gratinoitu vuohenjuustokrutonki on raikas ja maukas ruoka. Parasta se on nautittuna heti, mutta se toimii hyvin myös vaikka eväänä seuraavana päivänä töissä. Makuja-kokki Henri Alén antaa ruoalle myös viinivinkin viikonloppua ajatellen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 200 g chevre-juustoa
- 4 siivua paahtoleipää
- 2 tl hunajaa
- 1 punasipuli
- 2 rkl kivettömiä calamata oliiveja
- 1 tölkki latva-artisokan sydämiä
- 10 kirsikkatomaattia
- pala kurkkua
- tuoreita salaatteja kuten tammenlehvä- tai jääsalaattia
- 3 rkl balsamiviinietikkaa
- loraus oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa veitsellä tai muotin avulla leivästä neljä pyöreää palaa. Paahda ne pannulla kullanruskeiksi ja aseta uuninpellille. Leikkaa jokaisen leivän päälle pala vuohenjuustoa ja sivele ne hunajalla. Grillaa leivät grillivastuksella noin viisi minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä.
Siivuta punasipuli ja laita kulhoon oliivien kanssa. Lisää mukaan halkaistut tomaatit, kuutioitu kurkku ja paloitellut latva-artisokan sydämet. Lisää lopuksi mukaan pestyt ja revityt salaatit. Mausta salaatti suolalla, pippurilla, balsamiviinietikalla ja oliiviöljyllä.
Tarjoile vuohenjuustokrutonkien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka