Entrecôte snacks
Lihamies saapui taas MTV3:n uutisstudion keittiöön ja tänään Akseli Herlevi loihtii lihaisaa naposteltavaa, joka sopii hyvin vaikka jalkapallon kotistudioon tai juhannuksen illanistujaisiin. Hieman korealaista otetta suomalaiseen kesäjuhlaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset 4:lle
- 400 g rotunaudan entrecótea pihveinä
- 2 romainesalaattia pestynä
- vuohenjuustoa
- (esim. Chavroux)
- 3 miniluumutomaattia kuutioituna
- 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 0,25 nippu basilikaa, hienonnettuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 punasipulia hienonnettuna
- 1 dl sokeria
- 0,5 dl punaviinietikkaa
- 2 timjamin oksaa
- muutama tippa tabascoa
- 4 rkl pinjansiemeniä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Mausta entrecóte-pihvit suolalla ja pippurilla.
Paista tai grillaa koosta riippuen pari minuuttia molemmilta puolilta mediumiksi ja anna vetäytyä. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä pienessä kattilassa punasipulit, timjami, sokeri, tabasco ja etikka. Keitä keskilämmöllä 5-10 minuuttia tai kunnes seos on sakeutunut ja sipuli kypsää.
Laita jäähtymään. Hilloke sakeutuu vielä jäähtyessäänkin. Sekoita keskenään tomaattikuutiot, oliiviöljy, ruohosipuli ja basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita salaatinlehden päälle lusikallinen pehmeää vuohenjuustoa ja sipulihilloketta, sitten tomaattisalaattia ja lopuksi lihaviipaleet ja pinjansiemenet. Nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka