Katkarapuleivos avokadokreemin kera
Kaunis pieni alkupala, joka sopii elegantin päivällisen tai iloisen illallisen johdannoksi. Tämän kanssa sopii hyvä kuohuviini tai oikea samppanja, jolla voikin jatkaa aterian läpi.
Ainekset
- Neljälle
Avokadokreemi
- 1 avokado
- 1 tl limettimehua
- ½ valkosipulinkynsi
- ½ dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 liivatelehti
Katkarapuleivokset
- 8 viipaletta vuokaleipää
- voita paistamiseen
- 16 katkarapua
- 50 g muikunmätiä
- vihreitä salaatinlehtiä
Yrttiöljy
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ valkosipulinkynsi
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Avokadokreemi: Pane liivatelehti likoamaan veteen. Kuori avokado, poista siemen ja koverra malto. Soseuta avokado käsin tai koneella ja sekoita siihen limettimehu, murskattu puolikas valkosipulinkynsi, kerma sekä suola ja pippuri. Purista liivatteesta liika vesi pois ja sulata se pikkukattilassa. Kaada sulanut liivate avokadoseokseen, sekoita hyvin ja laita jääkaappiin.
2. Yrttiöljy: Silppua koneella tai käsin mieliyrttejäsi ja puolikas valkosipulinkynsi ja sekoita öljyn kanssa. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle ja pirskota yrttiöljyä niiden päälle.
3. Paina muotilla leivistä pyörylöitä ja paista ne rapeiksi voissa. Kerrostele leipäpyörylät avokadokreemin kanssa, viimeiseksi avokadoa. Koristele katkaravuilla ja mädillä. Asettele kauniisti salaatin vierelle ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku