Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkarapuleivos avokadokreemin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaunis pieni alkupala, joka sopii elegantin päivällisen tai iloisen illallisen johdannoksi. Tämän kanssa sopii hyvä kuohuviini tai oikea samppanja, jolla voikin jatkaa aterian läpi.

Ainekset

  • Neljälle

Avokadokreemi

  • 1 avokado
  • 1 tl limettimehua
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 liivatelehti

Katkarapuleivokset

  • 8 viipaletta vuokaleipää
  • voita paistamiseen
  • 16 katkarapua
  • 50 g muikunmätiä
  • vihreitä salaatinlehtiä

Yrttiöljy

  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ valkosipulinkynsi
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Avokadokreemi: Pane liivatelehti likoamaan veteen. Kuori avokado, poista siemen ja koverra malto. Soseuta avokado käsin tai koneella ja sekoita siihen limettimehu, murskattu puolikas valkosipulinkynsi, kerma sekä suola ja pippuri. Purista liivatteesta liika vesi pois ja sulata se pikkukattilassa. Kaada sulanut liivate avokadoseokseen, sekoita hyvin ja laita jääkaappiin.

2. Yrttiöljy: Silppua koneella tai käsin mieliyrttejäsi ja puolikas valkosipulinkynsi ja sekoita öljyn kanssa. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle ja pirskota yrttiöljyä niiden päälle.

3. Paina muotilla leivistä pyörylöitä ja paista ne rapeiksi voissa. Kerrostele leipäpyörylät avokadokreemin kanssa, viimeiseksi avokadoa. Koristele katkaravuilla ja mädillä. Asettele kauniisti salaatin vierelle ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat