Sekoita taikinan jauhot ja suola keskenään. Nypi ripeästi joukkoon kuutioitu voi. Sekoita kylmä vesi taikinaan nopeasti vaivaamatta liikaa ja kääri taikina tuorekelmuun. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa/jäähdyttimessa täytteen teon ajan. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 200 asteeseen.
Pilko punasipulit ohuiksi renkaiksi ja laita ne kannelliseen purkkiin muiden marinadiin tulevien aineiden kanssa ja ravista sipulit liemen kanssa sekaisin. Anna sipuleiden tekeytyä jääkaapissa.
Pilko kanttarellit isohkoiksi paloiksi. Paahda pinjansiemenet ensin paljaalla pannulla ja ota ne sivuun sen jälkeen. Kuumenna kanttarelleja paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut. Lisää pannulle hakattu timjami ja maun mukaan suolaa ja pippuria. Anna täytteen jäähtyä.
Ota pohjataikina jääkaapista ja jaa se tasaisesti 12 osaa. Peitä tuorekelmulla muut paitsi tehtävä piirakka, ettei taikina kuivu.
Kauli jauhotetulla pöydällä pulikalla pyöreitä pohjia n. 14cm halkaisijaltaan ja 2mm paksuudeltaan. Laita kaulitut pohjat tuorekelmun alle odottamaan täyttämistä.
Kun pohjat on kaulittu, jaa täyte tasaisesti 12 piirakan päälle niin, että reunoille jää noi 2cm tyhjää, laita päälle marinoidut punasipulit ja juustoraaste. Käännä reunat galetteihin ja laita piirakat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista piirakoita 200 asteessa kiertoilmalla noin 30-35min tai kunnes piirakoiden pohja on rapea.
Tee balsamicosiirappi. Laita ainekset kattilaan ja keitä kunnes siirappi sakenee hieman ( Siirappi sakenee viiletessään lisää).
Paahda valkosipulista leikatut ohuet lastut öljyssä ja mausta ne kevyesti suolalla.
Voitele voisulalla piirakoiden kuoret heti uunista tultua. Koristele piirakat timjaminvarsilla ja ohuilla balsamicosiirappiraidoilla, sekä öljyssä paahdetuilla, kevyesti suolatuilla valkosipulin lastuilla.
Tarjoile lämpiminä.