Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Mini goodies, Sarahin resepti

koko_suomi_leipoo_s10_eps7_beautyshots2_sarah_009
Julkaistu 22.04.2025 15:33

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman seitsemännessa jaksossa leipurit loihtivat ihania herkkuja.

Mini Croissantit

  • 75 g maitoa
  • 0,75 tl kuivahiivaa
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 110 g vehnäjauho
  • 80 g voita levynä

Kuppikakku

  • 1,25 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl kaakao
  • 1 dl sokeri
  • 1 tl leivinjauhe
  • 50 g rypsiöljyä
  • 0,75 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl hasselpähkinä minimurua

Pähkinäkuorrute

  • 1 dl vispikerma
  • 100 g mascarpone
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2 rkl hasselpähkinäjauhetta
  • 0,5 dl maapähkinävoita

Mummon mini-mustikkakakku

    Kakkupohja

    • 1,75 dl vehnäjauho
    • 1 dl sokeri
    • 1 tl leivinjauhe
    • 1 tl vaniljasokeri
    • 1 tl kardemumma
    • 0,5 dl rypsiöljy
    • 0,5 dl creme fraiche
    • 1 kananmuna
    • 0,5 dl pakastemustikkaa
    • 1 rkl maizena
    • Mustikkatäyte
    • 150 g voita
    • 2,5 dl tomusokeria
    • 100 g tuorejuustoa
    • 40 g kuivattua mustikkaa
    • 0,5 dl pakastemustikkaa
    • 1 rkl sokeria

    Valmistusohje

    MINI CROISANTIT: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, sekoita kuivahiiva maitoon ja anna turvota hetki. Sekoita joukkoon sokeri, vehnäjauho ja suola. Vaivaa yleiskoneen taikinakoukulla ja lopuksi lisää ruokalusikallinen huoneenlämpöistä voita. Leikkaa voi viipaleiksi leivinpaperin väliin ja kaulitse ohueksi, laita jääkaappiin. Kaulitse taikina pitkäksi ja taittele kolmeen osaan, kaulitse ja nosta jämäkkä voi taikinan päälle. Taittele taikina kolme kertaa ja vie jääkaappiin. Toista kaksi kertaa, anna jäähtyä joka kaulimisen välissä. Leikkaa taikinasta pitkiä kolmioita, leikkaa leveään päähän pieni halkio ja rullaa croissanteiksi. Paista n.200 asteisessa uunissa 10 - 12min. 

    KUPPIKAKKO: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita nesteet huolellisesti keskenään. Kääntele kuivat aineet nesteen joukkoon ja kaada minikuppikakut konvehtivuokiin. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 min. 

    PÄHKINÄKUORRUTE: Vatkaa kerma ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone. Lisää seuraavaksi maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi hasselpähkinäjauhe. Laita pursotinpussiin, jossa on haluamasi koristetylla. Pursota kuppikakkujen päälle.

    KAKKUPOHJA: Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita nesteet keskenään toisessa kulhossa. Kaada kuivat aineet nesteeseen ja sekoita. Pyörittele jäiset mustikat maizenassa ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan. Kaada taikina konvehtivuokaan ja paista 175 asteessa n.8-10min. 

    MUSTIKKATÄYTE: Aja kuivattu mustikka hienoksi jauheeksi. Vatkaa voi valkoiseksi vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri ja lopuksi tuorejuusto. Ota kreemiä sivuun kakun koristelua varten hieman yli puolet. Lisää loppu massaan mustikkajauhe, sekoita ja täytä kakut. Vie kylmään 

    KORISTELU: Koristele minikakut vintagepursotuksin kukkanaulan päällä.

    Tuoreimmat aiheesta

    Koko Suomi leipoo