SUKLAACROISANTIT: Nypi jauhot kaulintavoin sekaan ja muotoile massa neliöksi. Kääri kelmun sisään ja vie jääkaappiin. Sekoita vaalean taikinan ainekset ja vaivaa taikina käsin. Valmista kaakaotaikina. Ota vaaleasta taikinasta 12 g. Sekoita kaakaojauhe ja vesi pienessä astiassa ja sekoita tahna pieneen taikinaan huolellisesti. Lisää tarvittaessa
hieman jauhoja. Muotoile pieneksi neliöksi, kääri kelmuun ja vie jääkaappiin odottamaan. Kaulitse vaalea taikina voilevyä suuremmaksi ja nosta voilevy taikinan keskelle siten,
että sen kulmat ovat kohti taikinalevyn suoria sivuja. Nosta taikinan reunat keskelle siten, että voi jää taikinakuoren sisään. Nipistä taikinan reunat huolellisesti kiinni. Kaulitse ja taittele taikinaa kolme kertaa kolmeen kerrokseen ja vie taikina aina kaulintojen välissä pakastimeen vähintään 10 minuutiksi. Käännä taikina joka kerta 90 astetta eri suuntaan.
Viimeisen taittelun ja pakastinlevon jälkeen kaulitse taikinaa hieman neliön muotoon. Kaulitse kaakaotaikina saman kokoiseksi. Paina kaakaotaikina vaalean taikinan päälle
ja kaulitse levy ohueksi (max 1 mm) suorakaiteeksi. Leikkaa veitsellä taikinasta pitkän kolmion muotoisia paloja (koko n. max 1 cm x 5 cm). Rullaa croissantiksi kaakaopuoli alaspäin. Nostata n. 30 minuuttia. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Ota valkuaisesta 10 g erilleen prinsessakakun marsipaania varten ja yhdistä sitten loppu valkuainen ja keltuainen. Tee jäljelle jäävästä kananmunasta ja maidosta seos 1:1 suhteessa. Upota croissantit seokseen nopeasti ja nosta pellille. Paista 220 asteessa ensin 5 minuuttia. Lisää paistoaikaa tarvittaessa enintään 2 minuuttia kerrallaan, kunnes vaalea taikina alkaa saada hieman väriä.
MUSTIKKAISET PRINSESSAKAKUT: Riko kananmunan rakenne tasaiseksi haarukalla. Ota siitä lettupohjaa varten 20 g ja laita toiseen pieneen astiaan 10 g sitruuna-unikonsiemenleivosta varten. Sekoita ainekset pienellä käsivispilällä tai haarukalla pienessä kulhossa. Paista lettu käyttäen tarvittaessa öljyä pannulla. Ota letusta pienellä stanssilla n. 1 cm kokoisia pyöreitä pohjia.
MUSTIKKAHILLO: Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu hieman. Soseuta ja/tai paseeraa hillo, jotta se tulee ulos pursotuspussin pienestä reiästä. Laita pursotuspussiin.
VOIKREEMI: ekoita huoneenlämpöiseen voihin vaniljasokeri ja tomusokeri veitsellä tai pienellä
palettiveitsellä. Laita pursotuspussiin.
MARSIPAANI: Jauha mantelijauhe ja tomusokeri hienoksi monitoimikoneessa. Lisää valkuaista vähän kerrallaan, kunnes massa on yhtenäistä ja muotoiltavaa.
Värjää pieni osa vaaleanpunaiseksi ja loput vaalean vihreäksi. Kaulitse vaaleanpunainen osa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä veitsellä kapeita n. 2 mm levyisiä suikaleita. Rullaa n. kolme kierrosta ruusuiksi.
KAKKUJEN KOKOAMINEN: Vuoraa puolipallo-konvehtimuotin syvennykset kelmulla. Täytä kakut syvennyksiin siten, että mustikkahilloa tulee kahteen täyteväliin ja jokaiseen kakkuun tulee kolme pohjaa.
o pursota pohjalle voikreemiä
o laita päälle lettupohja
o väliin mustikkahilloa
o toista siten, että päällimmäiseksi tulee lettupohja
o huolehdi, että voikreemiä on koko ajan kakun kaikilla reunoilla. Pursota
tarvittaessa voikreemiä reunoille lisää.
Vie kakut pakastimeen, jotta voikreemi kovettuu. Kun voikreemi on kovettunut, irrota kakut muotista. Asettele kakut n. 5 cm päähän toisistaan leivonta-alustalle. Kaulaa vihreä marsipaani ohueksi levyksi ja asettele kakkujen päälle. Painele marsipaani kakkujen pintaan kiinni huolellisesti. Leikkaa marsipaani veitsellä kakkujen ympäriltä siististi. Kiinnitä ruusut kakkujen päälle vesitilkalla tai valkuaistilkalla.
SITRUUNA-UNIKKOSIMENLEIVOKSET: Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Raasta sitruunankuori raastimen pienimmällä terällä ja hienonna sitä mahdollisimman hienoksi vielä veitsellä. Valmista samalla voikreemiin tuleva sitruunankuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet yhdessä kulhossa ja loput toisessa kulhossa. Leivinjauheen saat mitattua levittämällä 1 tl leivinjauhetta tasaiseksi viivaksi ja ottamalla siitä 1/5. Yhdistä massat ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa pieneen 10 cm irtopohjavuokaan, joka on voideltu vuokasprayllä ja jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista n. 8-10 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä. Ota kakkupohjasta n. 1,5 cm kokoisella stanssilla leivoksia.
SITRUUNAINEN VOIKREEMI: Sekoita kaikki ainekset unikonsiemeniä lukuun ottamatta tasaiseksi kreemiksi pienellä paletilla tai veitsellä. Värjää keltaiseksi. Pursota kreemi leivosten päälle kukan muotoon. Ripottele päälle unikonsiemeniä.