Huomenta Suomen Heidi leipoo -ohjelmassa leivottiin pehmeitä omena-porkkanarieskoja yhdessä Miss Suomi Alina Voronkovan kanssa.
Ainekset
- 1 porkkana
- 1 omena
- 3 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseosta
- 1 tl Dr. Oetker leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 ½ dl maitoa
- 1/2dl rypsiöljyä tai 50g voita
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori porkkana ja omena ja raasta hienoksi.
Mittaa kulhoon jauhoseos, leivinjauhe ja suola. Sekoita. Lisää raasteseos ja rypsiöljy tai voi. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kuuteen osaan leivinpaperin päälle pellille. Ripottele pinnalle hieman jauhoseosta ja taputtele taikinapallot litteiksi. Pistele rieskat haarukalla.
Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Nauti voin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa