Käpypitko
Käpypitkon tarjoilet esimerkiksi kuuman kaakaon kanssa.ᅠ
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pullataikina
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- ripaus suolaa
- 2 rkl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 1 kg jauhoja
- 200 g pehmeää voita
- 2 dl sokeria
- 100 g voita
- jauhettua kanelia
- sokeria
Valmistusohje
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Sekoita nesteeseen 2/3 vehnäjauhoista. Lisää seokseen lopuksi voi sekä loput jauhot. Vaivaa taikina kunnolla. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohunnut, vaivaa taikinasta ilmat pois.
Kauli taikina levyksi ja voitele voilla sekä ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Rullaa taikina. Leikkaa saksilla sentin paksuisia viipaleita, jotka ovat alaosastaan kiinni. Kääntele viipaleet kävyn muotoon. Anna kohota ja voitele kananmunalla sekä ripottele raesokeria päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku