Huomenta Suomen Heidi leipoo -ohjelmassa valmistettiin maalaisskonsseja yhdessä tanssinopettaja Helena Ahti-Hallbergin kanssa.

Tarvitset

  • 4 dl Sunnuntai Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
  • 2 tl. Dr. Oetker leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • ¾ dl sokeria
  • 50 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 ps. Dr. Oetkerin Appelsiinin kuoriraastetta
  • Tuoretta rosmariinia
  • Voiteluun: Luomukananmuna.

Valmistusohje

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Nypi joukkoon kuutioitu pehmeä rasva. Lisää kerma, appelsiininkuoriraaste ja tuoretta hienonnettua rosmariinia. Sekoita nopeasti, älä vaivaa taikinaa. 

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja taputtele se paksuksi levyksi. Ota taikinasta esimerkiksi juomalasin avulla pyöreitä skonsseja. Nosta skonssit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja voitele kananmunalla. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 

Nauti lemon curd -tahnan ja kermavaahdon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!