Huomenta Suomen Heidi Leipoo -ohjelmassa 29.11 leivottiin näyttävä piparkakkutalo yhdessä Minna Kuukan kanssa.

Ainekset

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl siirappia
  • 1 1/2tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl jauhettua pomeranssin kuorta
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1 kananmuna
  • 4 dl Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tuubi Dr. Oetker elintarvikeliimaa
  • 1 tuubi Dr. Oetker sokerikuorrutetta
  • Dr. Oetker koristerakeita
  • Dr. Oetker sokerimassaa
  • Koristeluun makeisia oman maun mukaan.

Valmistusohje

Voit käyttää piparkakkutaloon myös valmiita piparkakkutalon osia tai pakastetaikinaa.

Kauli taikina tarttumattomalla, jauhotetulla alustalla isoksi, tasaiseksi levyksi. Jätä taikina vähintään 3 mm paksuiseksi. Voit kaulia taikinan myös suoraa leivinpaperin päälle, jolloin vältyt osien siirtelyltä. Aseta paperimuotit taikinalle ja leikkaa taikinasta kaikki tarvittavat osat. Jos taikinaa jää yli, kauli loput isoksi alustaksi talolle.

Paista osat 175 asteessa noin 8-12 minuuttia. Anna osien jäähtyä tasaisella alustalla, jotta osat eivät väänny. Voit tarvittaessa tasoittaa reunoja varovasti terävällä veitsellä leikaten.

Kokoa talo jäähtyneistä ja kovettuneista osista elintarvikeliiman avulla. Anna liiman kovettua ennen koristelua noin tunnin ajan tai kunnes saumat eivät enää jousta.

Koristele talo sokerikuorrutteella, koristelugeeleillä, koristerakeilla ja sokerimassalla oman mielikuvituksen mukaan!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.