Voit käyttää piparkakkutaloon myös valmiita piparkakkutalon osia tai pakastetaikinaa.
Kauli taikina tarttumattomalla, jauhotetulla alustalla isoksi, tasaiseksi levyksi. Jätä taikina vähintään 3 mm paksuiseksi. Voit kaulia taikinan myös suoraa leivinpaperin päälle, jolloin vältyt osien siirtelyltä. Aseta paperimuotit taikinalle ja leikkaa taikinasta kaikki tarvittavat osat. Jos taikinaa jää yli, kauli loput isoksi alustaksi talolle.
Paista osat 175 asteessa noin 8-12 minuuttia. Anna osien jäähtyä tasaisella alustalla, jotta osat eivät väänny. Voit tarvittaessa tasoittaa reunoja varovasti terävällä veitsellä leikaten.
Kokoa talo jäähtyneistä ja kovettuneista osista elintarvikeliiman avulla. Anna liiman kovettua ennen koristelua noin tunnin ajan tai kunnes saumat eivät enää jousta.
Koristele talo sokerikuorrutteella, koristelugeeleillä, koristerakeilla ja sokerimassalla oman mielikuvituksen mukaan!