Huomenta Suomen Heidi leipoo -ohjelmassa leivottiin 5.12 vihreitä pikkuleipiä yhdessä teeharrastaja Ari Santamäen kanssa.
Ainekset
- 4 1/2 dl Sunnuntai Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
- 1/2 dl Forsman tean Matcha-jauhetta
- 150 g pehmeää voita
- 2 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munankeltuaista
- 1/2 dl suklaa- tai toffeehippuja
Valmistusohje
Siivilöi vehnäjauhot ja teejauhe kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään voi ja sokerit. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Kääntele jauho-teeseos ja suklaahiput taikinaan.
Tee taikinasta kaksi pötköä jauhotetuin käsin. Kääri pötköt leivinpaperiin ja anna kovettua jääkaapissa.
Leikkaa pötköistä 5–7 mm:n paksuisia viipaleita. Pane pikkuleivät uunipellille. Paista 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ritilän päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi