Huomenta Suomen Heidi leipoo -ohjelmassa leivottiin 5.12 vihreitä pikkuleipiä yhdessä teeharrastaja Ari Santamäen kanssa.

Ainekset

  • 4 1/2 dl Sunnuntai Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
  • 1/2 dl Forsman tean Matcha-jauhetta
  • 150 g pehmeää voita
  • 2 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1/2 dl suklaa- tai toffeehippuja

Valmistusohje

Siivilöi vehnäjauhot ja teejauhe kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään voi ja sokerit. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Kääntele jauho-teeseos ja suklaahiput taikinaan.

Tee taikinasta kaksi pötköä jauhotetuin käsin. Kääri pötköt leivinpaperiin ja anna kovettua jääkaapissa.

Leikkaa pötköistä 5–7 mm:n paksuisia viipaleita. Pane pikkuleivät uunipellille. Paista 150-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ritilän päällä.

Parhaat ruokaohjelmat