Mainos

Itse tehdyt energiapatukat

Tee itse juuri sellaisia myslipatukoita kuin haluat. Käytä niihin kotimaisia kuitupitoisia, lisäaineettomia hiutaleita, esim. Pikakaura+kuitu -hiutaleita. Patukoihin sopivat mainiosti myös Tattarihiutaleet, Neljän viljan Hiutaleet tai Ruishiutaleet.

6 isoa tai 12 pienempää patukkaa

  • 1/2 dl rypsi- tai avocadoöljyä
  • 1/2 dl appelsiini- tai omenatuoremehua
  • 1 dl siirappia tai hunajaa
  • 4 dl Myllyn Paras Pikakaura + Kuitu -hiutaleita
  • 1 dl papaija- ja mangosuikaleita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
  • 1 dl kuivattuja mustikoita, puolukoita tai karpaloita
  • 1 dl saksanpähkinä- tai mantelirouhetta

Valmistusohje

Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, mehu ja siirappi (tai hunaja) kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.

Aseta leivinpaperi suorakaiteisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voitele öljyllä. Painele taikina matalaksi levyksi paperin päälle vuokaan tiiviisti.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia riippuen vuoan koosta eli reunojen paksuudesta. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi energiapatukoiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!