Kaura-toscapiirakka
Toscapiirakka on klassinen piirakka manteli- tai pähkinäkuorrutuksella. Toscapiirakan voi tehdä myös terveellisemmin käyttämällä kuorrutukseen isoja kaurahiutaleita. Tämä kaura-toscapiirakka sopii myös pähkinäallergiasta kärsiville. Alla olevan ohjeen voi valmistaa myös ilman persikoita tai käyttää niiden tilalla ohuita omenaviipaleita tai pakasteesta löytyviä marjoja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm
Pohja
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl pikakaurahiutaleita
- 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- (2 tl kaakaojauhetta)
- ½ dl juoksevaa margariinia tai voita
- (50 g)
- 1 dl kermaviiliä tai jogurttia
Väliin
- 1 tlk persikoita (n. 300 g)
Kuorrutus
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2½ dl isoja kaurahiutaleita
- 1 rkl erikoisvehnäjauhoja
- ½ dl maitoa
Valmistusohje
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja kaakaojauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kermaviili/jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Valmista pohjan paistumisen aikana kauratosca: sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja isot kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot ja lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä. Levitä puolikypsän pohjan päälle persikat ohuina viipaleina ja niiden päälle kauratosca jatka paistamista 225 asteessa n. 10 min, kunnes toskapiirakka saa kauniin värin.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa