23.1.15.Energiapatukat ovat hyvä eväsvalinta. Tee itse juuri sellaisia patukoita kuin haluat! Tässä myslipatukoihin käytetään maultaan mietoja, mutta rapeita Kaura+Riisi Hiutaleita. Eksoottisuutta tuovat kuivatut hedelmäpalat ja mangosose yhdessä kookosöljyn kanssa. Ota energiapatukat mukaan evääksi tai syö jonkin verran ennen tai jälkeen treenien.
Ainekset
- 10 patukkaa
- 1 dl kiinteää kookosöljyä
- 1 dl mangososetta (lastenruokaa 1 tlk, 125 g)
- 1 dl kiinteää suomalaista hunajaa
- 2 dl kuivattuja papaija- ja mangosuikaleita tai eksoottista kuivattua hedelmäsekoitusta
- 3 dl Myllyn Paras Kaura+Riisi Hiutaleita
- 1 dl Myllyn Paras Kauraleseitä
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
Valmistusohje
Kuumenna isohkossa mikroon sopivassa kulhossa kookosöljy, mangosose ja hunaja niin, että ne muuttuvat juoksevaksi nesteeksi. Pilko kuivattu hedelmäsekoitus hienoksi rouheeksi. Lisää ne, hiutaleet ja leseet ja muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi.
Aseta leivinpaperi suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voitele se kookosöljyllä. Muotoile siihen taikinasta 40 cm x 11 cm muotoinen levy öljyisin käsin. Leikkaa levystä 10 kpl 4 cm:n levyisiä patukoita ja tasoita reunat. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n.15 min kauniin värisiksi.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka