Omena-kaurapaistos
Perinteiseen omena-kaurapaistokseen saat vaihtelua kirsikoilla tai rusinoilla. Paistoksen voi tehdä myös pienempiin uunin kestäviin annosvuokiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 iso uunivuoallinen tai useampi annosvuoka
Vuokaan
- 2 dl kirsikoita (tai rusinoita)
- (½ dl rommia tai kirsikkalikööriä)
- noin 10 pientä hapokasta omenaa, kotimaista
- 1 tl kardemummaa, sokeria
Muruseos päälle
- 150 g laktoositonta voita tai margariinia
- 1½ dl tummaa fariinisokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu hiutaleita
- ½ dl kaura- tai ohraleseitä
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
Liota kirsikoita, joista on kivet poistettu (tai rusinoita) rommissa tai liköörissä 1–2 tuntia. Halutessasi voit jättää liotuksen pois. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kardemummaa ja sokeria.
Sulata rasva ja lisää tumma sokeri, hiutaleet, leseet ja korppujauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & ruishiutaleet, puolukat & neljän viljan hiutaleet tai päärynät & tattarihiutaleet.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"