Mysli
Itsetehdystä myslistä tulee oman maun mukainen. Kokeile erilaisia hiutaleita, pähkinöitä, siemeniä sekä kuivattuja marjoja ja hedelmiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 5–6 annosta
- 6 dl kaurahiutaleita
- 1,5 dl pekaanipähkinöitä
- 2 dl manteleita
- 1 dl rusinoita
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- 1,5 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl fariinisokeria tai ruokosokeria
- 1,5 dl vaahterasiirappia
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 rkl vaniljaesanssia tai aitoa vaniljasokeria
- ¾ dl öljyä
Valmistusohje
Sekoita suuressa kulhossa kaurahiutaleet, pekaanipähkinät, mantelit, rusinat, kuivatut karpalot ja auringonkukansiemenet. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, vaahterasiirappi, kaneli, kardemumma, vaniljaesanssi tai -sokeri ja öljy.
Sekoita kulhojen sisällöt keskenään. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja kaada myslisekoitus paperin päälle. Paista mysliä 150 asteessa 30–40 minuuttia.
Säilytä mysliä ilmatiiviissä astiassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka