Mysli

Itsetehdystä myslistä tulee oman maun mukainen. Kokeile erilaisia hiutaleita, pähkinöitä, siemeniä sekä kuivattuja marjoja ja hedelmiä.

Ainekset

  • 5–6 annosta
  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl manteleita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl fariinisokeria tai ruokosokeria
  • 1,5 dl vaahterasiirappia
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 rkl vaniljaesanssia tai aitoa vaniljasokeria
  • ¾ dl öljyä

Valmistusohje

Sekoita suuressa kulhossa kaurahiutaleet, pekaanipähkinät, mantelit, rusinat, kuivatut karpalot ja auringonkukansiemenet. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, vaahterasiirappi, kaneli, kardemumma, vaniljaesanssi tai -sokeri ja öljy.

Sekoita kulhojen sisällöt keskenään. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja kaada myslisekoitus paperin päälle. Paista mysliä 150 asteessa 30–40 minuuttia.

Säilytä mysliä ilmatiiviissä astiassa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!