Jänispata kantarellien kera

Marinoimalla jänistä yön yli lihasta tulee todella mehukasta. Ellet löydä tuoreita kantarelleja, osta säilykesieniä tai liota kuivattuja sieniä.

Kuudelle

  • n. 2 kg paloiteltua jänistä
  • 100 g savustettua siankylkeä
  • 200 g pikkusipuleita
  • 300 g kivettömiä luumuja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • n. 150 g kantarelleja

Marinadi

  • ½ pullo yksinkertaista punaviiniä
  • 5 mausteneilikkaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti

Kastike

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl pihlajanmarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi. Laita lihat marinadiin ja anna mausta yön yli viileässä. Siivilöi, säästä marinadi.

2. Kuutioi siankylki ja paista se sipulin kera pannussa, laita pataan. Ruskista jäniksenpalat pannussa, mausta suolalla ja pippurilla, laita pataan. Kaada päälle hieman marinadia.

3. Keitä hiljalleen kannen alla n. 1 ½ tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää luumut ja sienet noin tunnin keittämisen jälkeen. Lisää marinadia, kunnes pata on mieleisen sakeaa. Poimi lihat padasta, sekoita kerma ja jauhot ja lisää pataan, keitä kastiketta 10 minuuttia. Mausta hyytelöllä ja lisää lihat takaisin pataan ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!