Jänispata

Jänispadan keittoaika riippuu eläimen iästä – mitä vanhempi, sitä pidempi keittoaika, n. 1-1 ½ tuntia. Kokeile tikulla välillä.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 jänis, n. 2 kg, nyljetty ja puhdistettu
  • 150 g kuutioitua pekonia
  • 10 pikkusipulia
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 1 pss kivettömiä, kuivattuja luumuja
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • 1 pullo yksinkertaista punaviiniä
  • 1 tl timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 keltasipuli, viipaleina
  • 6 katajanmarjaa, murskattuina

Valmistusohje

1. Paloittele jänis pienemmiksi paloiksi, laita ne astiaan.

2. Sekoita marinadi ja kaada lihapaloille. Laita jääkaappiin vähintään 1 vuorokaudeksi.

3. Ruskista pekoni kevyesti, sitten sipulit ja sienet.

4. Nosta lihat marinadista, siivilöi marinadi. Mausta ja ruskista lihat, laita ne pataan sipulien ja pekonin kera. Kaada päälle hieman marinadia ja hauduta kannen alla, kunnes liha on mureaa.

5. Lisää tarvittaessa marinadia. Lisää luumut varttia ennen kuin liha on kypsää.

6. Nosta lihat padasta, suurusta kastike jauhoilla, jotka olet sekoittanut kermaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.