Jänispata
Jänispadan keittoaika riippuu eläimen iästä – mitä vanhempi, sitä pidempi keittoaika, n. 1-1 ½ tuntia. Kokeile tikulla välillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 jänis, n. 2 kg, nyljetty ja puhdistettu
- 150 g kuutioitua pekonia
- 10 pikkusipulia
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 1 pss kivettömiä, kuivattuja luumuja
- 1 dl kermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 1 pullo yksinkertaista punaviiniä
- 1 tl timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 1 keltasipuli, viipaleina
- 6 katajanmarjaa, murskattuina
Valmistusohje
1. Paloittele jänis pienemmiksi paloiksi, laita ne astiaan.
2. Sekoita marinadi ja kaada lihapaloille. Laita jääkaappiin vähintään 1 vuorokaudeksi.
3. Ruskista pekoni kevyesti, sitten sipulit ja sienet.
4. Nosta lihat marinadista, siivilöi marinadi. Mausta ja ruskista lihat, laita ne pataan sipulien ja pekonin kera. Kaada päälle hieman marinadia ja hauduta kannen alla, kunnes liha on mureaa.
5. Lisää tarvittaessa marinadia. Lisää luumut varttia ennen kuin liha on kypsää.
6. Nosta lihat padasta, suurusta kastike jauhoilla, jotka olet sekoittanut kermaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka