Marinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden kera

Naudanlihasta tulee mureampaa, kun sen marinoi ja saat oikein maukkaan kastikkeen.

6-8 hengelle

  • 1,5 kg paksua ranskanpaistia

Marinadi

  • 3 dl punaviiniä
  • 0,75 dl valkoviinietikkaa
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • muutama persiljanoksa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 1 pieni sipuli siivuina
  • 1 iso porkkana siivuina
  • 0,5 rkl suolaa
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä

Kastike

  • siivilöityä keitinlientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl viinimarjahyytelöä
  • soijaa

Valmistusohje

1. Laita liha kulhoon. Sekoita marinadi ja kaada lihan päälle. Laita jääkaappiin ainakin vuorokaudeksi. Kääntele lihaa muutaman kerran.

2. Ota liha marinadista ja kuivaa se. Ruskista se hyvin pannussa ja siirrä pataan. Vispaa paistinpannu 2 desillä siivilöityä marinadia ja kaada paistin päälle. Anna kiehua hiljaa kannen alla noin 1,5 tuntia. Lisää välillä marinadia kypsymisen aikana.

3. Ota liha padasta, kaada loppu marinadi liemen joukkoon ja keitä kokoon, kunnes puolet on jäljellä. Kuori rasva pois pinnalta. Sekoita kerma joukkoon ja suurusta kasktike veteen sekoitetulla vehnäjauholla. Mausta hyytelöllä ja mahdollisesti hiukan soijalla.

4. Tarjoile lihan kanssa hyytelöllä täytettyjä päärynöitä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.