Oluenpanijan villi pata

Tästä padasta tulee parasta, jos liha saa marinoitua yön yli ennen kypsentämistä. Villin padan voi tehdä myös yhtä hyvin hirven- tai naudanlihasta. Pöytäetikkaa saat muuten laimentamalla 2 osaa 10-prosenttista väkiviinaetikkaa 3 osalla vettä.

Neljälle

  • 1 jänis tai kani paloiteltuna
  • suolaa ja pippuria
  • 150 g pekonisuikaleita
  • 2 isoa sipuli lohkoina
  • 1 porkkana lantteina
  • 1 tl timjamia
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 10 kuivattua luumua
  • 2 tl dijonsinappia

Marinadi

  • 1 sipuli lohkoina
  • 1 iso porkkana siivuina
  • 1 lohko juuriselleriä paloina
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 laakerinlehti
  • 1 pullo olutta tai portteria
  • 0,5 dl pöytäetikkaa

Valmistusohje

1. Sekoita marinadin ainekset ja laita lihapalat marinadissa jääkaappiin vuorokaudeksi.

2. Nosta lihat marinadista ja heitä marinadi pois. Ruskista pannulla pekonisuikaleita, sitten sipulilohkoja sekä porkkanalantteja ja siirrä kaikki pataan. Suolaa ja pippuroi lihat, ruskista pannulla ja siirrä pataan. Sirottele pinnalle timjamia ja kaada joukkoon lihaliemi sekä kerma. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa, runsas tunti. Lisää pataan luumut kypsennyksen puolivälin jälkeen.

3. Nosta lihat padasta, mausta kastike sinapilla ja kaada lihan päälle. Perunakroketit sopivat hyvin lisäksi.

Parhaat ruokaohjelmat