Jänis kermakastikkeessa

Jänis onnistuu parhaiten, kun sen kypsyttää paloina. Katajanmarja antaa villiä makua ja ranskankerma viehättävää hapokkuutta.

Neljälle

  • 1 paloiteltu jänis
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 porkkana paloina
  • 1 sipuli lohkoina
  • 5 katajanmarjaa murskattuna
  • 2 dl lihalientä
  • 1/4 dl viinietikkaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • keitettyä ruusukaalia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta lihapalat ja ruskista kauttaaltaan voissa, siirrä uunivuokaan. Laita porkkanapalat, sipulilohkot ja murskatut katajanmarjat vuokaan.

2. Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Lisää lihalientä tarvittaessa. Nosta lihat vuoasta ja siivilöi paistoliemi kasariin.

3. Lisää liemeen viinietikka, keitä muutama minuutti ja lisää sitten ranskankerma. Aseta liha tarjolle, kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle persiljasilppupa. Tarjoile ruusukaalien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.