Jänis kermakastikkeessa
Jänis onnistuu parhaiten, kun sen kypsyttää paloina. Katajanmarja antaa villiä makua ja ranskankerma viehättävää hapokkuutta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 paloiteltu jänis
- suolaa ja pippuria
- 1 tl timjamia
- 1 porkkana paloina
- 1 sipuli lohkoina
- 5 katajanmarjaa murskattuna
- 2 dl lihalientä
- 1/4 dl viinietikkaa
- 2 dl ranskankermaa
- ½ dl persiljasilppua
- voita paistamiseen
Lisäksi
- keitettyä ruusukaalia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta lihapalat ja ruskista kauttaaltaan voissa, siirrä uunivuokaan. Laita porkkanapalat, sipulilohkot ja murskatut katajanmarjat vuokaan.
2. Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Lisää lihalientä tarvittaessa. Nosta lihat vuoasta ja siivilöi paistoliemi kasariin.
3. Lisää liemeen viinietikka, keitä muutama minuutti ja lisää sitten ranskankerma. Aseta liha tarjolle, kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle persiljasilppupa. Tarjoile ruusukaalien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka