Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jänis kermakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jänis onnistuu parhaiten, kun sen kypsyttää paloina. Katajanmarja antaa villiä makua ja ranskankerma viehättävää hapokkuutta.

Neljälle

  • 1 paloiteltu jänis
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 porkkana paloina
  • 1 sipuli lohkoina
  • 5 katajanmarjaa murskattuna
  • 2 dl lihalientä
  • 1/4 dl viinietikkaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • keitettyä ruusukaalia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta lihapalat ja ruskista kauttaaltaan voissa, siirrä uunivuokaan. Laita porkkanapalat, sipulilohkot ja murskatut katajanmarjat vuokaan.

2. Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Lisää lihalientä tarvittaessa. Nosta lihat vuoasta ja siivilöi paistoliemi kasariin.

3. Lisää liemeen viinietikka, keitä muutama minuutti ja lisää sitten ranskankerma. Aseta liha tarjolle, kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle persiljasilppupa. Tarjoile ruusukaalien kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Jänispata