Juustokakku-omenapiirakka valmistuu näin
Annoksia: Noin 16 palaa
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun.
- Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää suurempaan puolikkaaseen taikinasta – sekoita.
- Levitä taikina pellille, jossa on Sagan leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin.
- Valmista juustokakkukerros: Sekoita kaikki muut ainekset paitsi omenat ja karpalot keskenään hyvin (vatkaa halutessasi vispilällä).
- Pese omenat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Levitä tuorejuustoseos pohjan päälle ja asettele päälle omena viipaleet ja karpalot.
- Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
- Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena.
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.
Resepti: Anni Paakkunainen