Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti
Kun yhdistää juustokakun ja omenapiirakan syntyy jotain fantastisen mehevää ja maukasta! Tämä on ehdottomasti syksyn herkullisin omenapiirakka ja se vie kielen mennessään. Testaa Annin uunissa -ohjelman Anni Paakkunaisen reseptiä!
Pohja ja muru
- 8 dl vehnäjauhoja
- 4 dl Dansukker Taloussokeria
- 250 g sulaa voita
- 2 tl Sallisen leivinjauhetta
- 1 tl Sallisen vaniljasokeria
Pohjataikinaan lisäksi
- 2 dl kermaviiliä
- 1 kananmuna
Juustokakkukerros
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kanamuna
- ½ dl Dansukker Fariinisokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl Sallisen vaniljasokeria
- noin 5 talviomenaa
- 2 tl Sallisen kanelia
- noin 1 dl karpaloita
Valmistusohje
Juustokakku-omenapiirakka valmistuu näin
Annoksia: Noin 16 palaa
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun.
- Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää suurempaan puolikkaaseen taikinasta – sekoita.
- Levitä taikina pellille, jossa on Sagan leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin.
- Valmista juustokakkukerros: Sekoita kaikki muut ainekset paitsi omenat ja karpalot keskenään hyvin (vatkaa halutessasi vispilällä).
- Pese omenat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Levitä tuorejuustoseos pohjan päälle ja asettele päälle omena viipaleet ja karpalot.
- Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
- Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena.
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.
Resepti: Anni Paakkunainen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"