Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

omena-voitaikinakeikaus-3-230713_Z720768-Edit-large
Testaa kätevä keikauskakku omenoista ja voitaikinasta! MTV

Kaikki muistavat varmasti keikauskakun! Tässä mainio keikausversio voitaikinalevyistä valmistettuna. Voit halutessasi leikata valmiit leivonnaiset vielä neliöiksi tai nauttia sellaisenaan tai kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

  • Annosmäärä: 5 annosta

Ainekset

  • 500 g voitaikinalevyjä
  • n. 10 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2–3 kotimaista omenaa
  • n. 10 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

  1. Ota voitaikinalevyt sulamaan vieretysten työlaudalle.

  2. Laita leivinpaperiarkki uunipellille.

  3. Laita voitaikinalevyn pituudelta hunajaa leivinpaperin päälle.

  4. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi.

  5. Laita omenaviipaleita hunajan päälle peräkkäin.

  6. Valuta päälle vielä hunajaa kauttaaltaan ja ripottele päälle kanelia.

  7. Laita päälle sulanut voitaikinalevy ja voitele kananmunalla. Toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty.

  8. Paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

  9. Ota pois uunista ja käännä lastalla toisinpäin.

  10. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

 

Parhaat ruokaohjelmat