Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus
Kaikki muistavat varmasti keikauskakun! Tässä mainio keikausversio voitaikinalevyistä valmistettuna. Voit halutessasi leikata valmiit leivonnaiset vielä neliöiksi tai nauttia sellaisenaan tai kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
- Annosmäärä: 5 annosta
Ainekset
- 500 g voitaikinalevyjä
- n. 10 rkl juoksevaa hunajaa
- 2–3 kotimaista omenaa
- n. 10 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 tl kanelia
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Ota voitaikinalevyt sulamaan vieretysten työlaudalle.
Laita leivinpaperiarkki uunipellille.
Laita voitaikinalevyn pituudelta hunajaa leivinpaperin päälle.
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi.
Laita omenaviipaleita hunajan päälle peräkkäin.
Valuta päälle vielä hunajaa kauttaaltaan ja ripottele päälle kanelia.
Laita päälle sulanut voitaikinalevy ja voitele kananmunalla. Toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty.
Paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Ota pois uunista ja käännä lastalla toisinpäin.
Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät