Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus
Kaikki muistavat varmasti keikauskakun! Tässä mainio keikausversio voitaikinalevyistä valmistettuna. Voit halutessasi leikata valmiit leivonnaiset vielä neliöiksi tai nauttia sellaisenaan tai kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
- Annosmäärä: 5 annosta
Ainekset
- 500 g voitaikinalevyjä
- n. 10 rkl juoksevaa hunajaa
- 2–3 kotimaista omenaa
- n. 10 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 tl kanelia
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Ota voitaikinalevyt sulamaan vieretysten työlaudalle.
Laita leivinpaperiarkki uunipellille.
Laita voitaikinalevyn pituudelta hunajaa leivinpaperin päälle.
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi.
Laita omenaviipaleita hunajan päälle peräkkäin.
Valuta päälle vielä hunajaa kauttaaltaan ja ripottele päälle kanelia.
Laita päälle sulanut voitaikinalevy ja voitele kananmunalla. Toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty.
Paista 225 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Ota pois uunista ja käännä lastalla toisinpäin.
Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka